Úgy láttam, hogy van sok okos gyerek akik kvantum mechanikát olvasgattak meg nézegettek. Én is nézegettem régebben, de nem láttam értelmét meg nem is jegyeztem meg. Szóval nektem mi ragadt meg?
Hát tényleg nagyon nagy! :D
De tényleg olyan hihetetlen nehéz az egyetem? Mert így nekem nem tűnik olyan egetrengetőnek.
Az volt a baj vele, hogy obszcén kifejezésmódot vett fel a hallgatóság előtt és becsmérlően beszélt róluk (egy csoportjukról) ezentúl obszcén kifejezéseket használt, ami lelki kárt okoz a hallgatók lelki fejlődésében és rossz képet tesz az egyetemi tanárok hitelére !
Fel kell fognia mindenkinek az egyetemi tanárnak is, hogy ő amikor oktat nem egy magánemberként áll a pulpitusra és azt mond, amit a kocsmába mondana, hanem mint egyetemi oktató, felelősségteljesen kell nyimatkoznia és a hangnemet is ennek megfelelően kell felvennie. Tudnia kell, hogy a hallgatóság előtt ha visszaél a hitelével és káromkodik vagy szidja őket, az egész egyetemi tanárság megítélésében tesz kárt és az akadémiai magatartásmódot degradálja le !
Egy ELTE-TTK-s fizikus
Utolsó, szerintem azért a fizikusok túlnyom többsége kimondja amit gondol a hallgatóság előtt. Felnőtt emberekről van szó, mi az, hogy kárt okoz a lelki fejlődésükben? Ez oké általános iskolában, de ez egyetem... Aki ezt tényleg így érzi, annak távolról sincs hely a felső oktatásban. A szidás az más téma, ezt megérteném, ha (és még mindig ezen lovagolok) nem alapszintű hiányosságai lennének MSc-s mérnök hallgatóknak. Én azt hittem az asztalt fejelem meg, amikor a nagy létszámú hallgatóság hallgatott, mint a sír, amikor egy egyszerű deriváltat kérdezett az az ember. Ezek már mérnökök, BSc-t végzek emberek és nem tudnak deriválni? Ez felháborító. Megérteném egy BTK-snál, de ezek mérnökök... elvileg. Igen is kiakasztó, hogy ilyen emberek fognak dolgokat építeni és egyszer majd tanítani egyetemeken. Egyszerűen elszomorító, hogy egy középszintű dolog problémát okoz nekik.
Egyébként nem kötekedni akarok, Te máshogy látod, mint Én, nincs ezzel semmi baj, sőt megértem a Te nézeteidet is. Csak én ezt az egészet nagyon igazságtalannak érzem a látottak alapján és ennek adtam hangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!