Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek keletkezhetett...

Szerintetek keletkezhetett így a hold?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy nagy tudós zseni, és nem is nagyon tudom tudományosan körül írni.

Tegyük fel hogy a naprendszer kialakulása után még jópár millió évig stabil pályán volt a föld és egy másik, kicsit kisebb méretű bolygó. Ezesetben a hold. Évmilliók alatt annyira közel kerültek egymáshoz, esetleg frontálisan is ütközhettek, ennek hatására a hold külső rétegei teljesen leszakadhattak (mivel lényegesen kisebb volt mint a föld), és csak a mag maradhatott meg, amely ugye rengetek vasat tartalmazhat. Így évmilliókkal később a gravitáció ismét göbölyűvé tette őket, ezáltal egy véknyabb réteget képezve a holdon.

Ez magyarázhatná azt is, hogy a holdon földi kőzeteket találtak. Vagy az orosz üreges holtól elkezdve(ami a vas miatt, a hirtelen lehülésnek köszönhetően olyan), a kettős becsapódásig. Sőt ezért is közeledik folyamatosan a hold a földhöz, napról napra. ...

ui.: Ne oltsatok be nagyon, mint mondtam nem értek a témához, csak elmélkedtem... :D Ja és a helyesen író nagytudású kritikusokra sincs most szükség ...

2014. jún. 22. 21:02
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:
Igaz! :)
2014. jún. 24. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!