Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Fekete lyuk megközelítése:...

Fekete lyuk megközelítése: vajon így meg lehetne oldani?

Figyelt kérdés

Nyilván sok más tényező miatt sem kivitelezhető ez. De ha tegyük fel, két fekete lyukat "raknánk" egymás "közelébe", a kettőt egy kötéllel összekötnénk, és a kettő között féltávon elindulnánk a kötélen az egyik irányába, a másik fekete lyuk gravitációs ereje semlegesítené annak gravitációs erejét, amelyik felé mászunk, így biztonsággal le tudnánk mászni és körülnézhetnénk a felszínén, hogy mi van ott?

Remélem, érthető.

2014. jún. 15. 15:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%

Ohó, érthető! Ez esetben simán megoldható a dolog, csak műkevlárdamilból 4x fonott kötelet kell használnod a két fekete lyuk összekötözéséhez, és a kötél közepén egy háromlábú egyszarvú szarvának hegyén kell egyensúlyoznod, miközben teli popsival fingod az internacionálét. Feltételezem hogy így megoldható a dolog, és le tudsz menni a fekete lyukba körülnézni.

Csak vigyél magaddal egy deszantos elemlámpát is, mert marha sötét lesz odalent, és feltételezem hogy a deszantos elemlámpával jobban fogsz látni.

Baromságokat lehet feltételezni, persze, de vajon mi értelme van?

2014. jún. 20. 17:19
 12/23 A kérdező kommentje:

Komolytalanok vagytok.

Az én szakterületemen válaszolok olyanra is, ami hülyeség. Az emberi agy meg miért ne gondolkozna el egy-két kevésbé értelmes dolgon is?

Nem vagyok debil, hogy ilyeneken gondolkozom néha, mert tudom, ez lenne az újabb feltételezés.

De erre a kérdésre is lehet normálisan válaszolni, ahogy többen meg is tették. Nem értem, mi szükség van itt azt bizonygatni, hogy milyen ostoba a kérdező.

Egyébként arra gondoltam még, hogy ha a kötél másik végét mondjuk valahol nagyon messze rögzítenénk a fekete lyuktól, így lógna rá a fekete lyukra, akkor mi lenne? Leszakítaná? Vagy bizonyos távolságra az égitesttől történne csak valami a kötél lyukhoz közeli részével?

Miért ne lehetne ilyenekre gondolni?

2014. jún. 20. 18:46
 13/23 A kérdező kommentje:
11. Egyébként nem értelek. Most, hogy megtudtad, hogy nem akarom megpróbálni a mutatványt és nem akarok két fekete lyukat összetolni egymáshoz közel, most már internacionálét akarsz fingatni velem? Tudásod lehet nagy, de vadidegeneknek nem írunk ilyeneket, szóval az intelligenciád nem olyan nagy, élő szóban valószínű magázódnénk, de meg megeresztesz egy olyan szöveget, amit mondjuk a katonatiszt mond a kis nála 30 évvel fiatalabb közlegénynek. Azért moderálhatnánk magunkat, kérem!
2014. jún. 20. 18:52
 14/23 anonim ***** válasza:

Az internacionálét fingani? Hogy írhattál le ilyet? Te is nagyon jól tudod hogy a star wars galaxison kívül az ürben nem terjed a hang. (Illetve valamilyen szinten biztosan terjed, mert részecskék vannak, csak ritkásan. :)

Egyszarvúszarvat viszont lehet kérni a Voldemorttól, kevlárt meg a Batmantől. :)

2014. jún. 20. 20:51
 15/23 anonim ***** válasza:

Jólvan kérdező nem kell túlreagálni a dolgot, nem hülyéztünk le (legalábbis a legtöbbünk tuti nem).

Az a baj az ilyen "mi lenne ha (figyelmen kívül hagyva hogy nyilván lehetetlen megcsinálni)" típusú kérdésekkel, hogy két dolgot tehetünk: vagy azt mondjuk hogy persze miért ne, ha néhány fizikai törvényt figyelmen kívül hagyunk, akkor akár focizhatnánk is a fekete lyukakkal. Vagy pedig elkezdjük sorolni hogy mi a problémánk a feltételezéseddel. Az elsőnek sok értelme nincs, így a másodikat választjuk.

2014. jún. 21. 00:30
 16/23 A kérdező kommentje:

Focizni azért nem jó a fekete lyukakkal, mert beszippantaná a kaput. És a játékosokat is. Cseles játékos pont úgy rúgná az ellenfél fele a labdát, hogy beszippantsa az ellenséges játékost.

Még az jutott eszembe, hogy ha a fekete lyuk "felszínén" sétálva bekapcsolnánk az elemlámpát, akkor az elemlámpa fény úgy folyna lefele a fekete lyukra az elemlámpából, mintha vízesés lenne, vagy legalábbis internacioná lé.

2014. jún. 21. 22:11
 17/23 anonim ***** válasza:
Mért szippantaná be? Természetesen a kapusok és a játékosok is hozzá vannak kötve kevlárra egy távoli ponthoz. A leáramlása meg nem lenne olyan min egy vízesés. Konkrétan semmilyen nem lenne, mivel A FÉNY SEM TUD TÁVOZNI A FEKETE LYUKBÓL. Én nem hiszem higy a kérdező hülye, én tudom. Valami elképesztő hogy ez a poszt még fut.
2014. jún. 21. 22:54
 18/23 anonim ***** válasza:

"Focizni azért nem jó a fekete lyukakkal, mert beszippantaná a kaput. És a játékosokat is. Cseles játékos pont úgy rúgná az ellenfél fele a labdát, hogy beszippantsa az ellenséges játékost."

Nem tudom, hogy direkt csináltad-e, de pont azt csinálod, ami ellen hőbörögsz :P

"Még az jutott eszembe, hogy ha a fekete lyuk "felszínén" sétálva bekapcsolnánk az elemlámpát, akkor az elemlámpa fény úgy folyna lefele a fekete lyukra az elemlámpából, mintha vízesés lenne, vagy legalábbis internacioná lé."

De... az elemlámpa miért maradna egy helyben? Ja jójó, bocsi csak feleslegesen kötekedek!

2014. jún. 22. 09:00
 19/23 A kérdező kommentje:

Sceptic után már nem láttam értelmét mást írni, mint amit most ti vettetek komolyan. Sajnálom, ez van.

Aki tudja, hoyg hülye vagyok, annak gratulálok. Ismeretlenül ezt feltételezni valakiről, aki ilyen következtetésre jut egy vadidegennek, azzal lehetnek problémák.

A kérdéssel nincs gond, feltevés, sok értelmes válasz is érkezett, amíg Sceptic el nem kezdett hülyeséget válaszolni. Utána én is hülyeséget válaszoltam. Nem, nem gondoltam komolyan a vízesés dolgot, de az internacioná lé, az komoly volt.

2014. jún. 23. 22:14
 20/23 anonim ***** válasza:
Csakhogy az amit sceptic írt, az nem állt annyira ellentétben a fizikai törvényekkel, hiszen miért ne tudna valaki az űrben egy háromlábú egyszarvú szarván egyensúlyozni úgy hogy közben elfingja az internacionálét. Az ötleted megvalósíthatóságánál még a Harry Potter univerzum létezése is valószínűbb.
2014. jún. 23. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!