Miért nem lehet egyértelműen tudni a XXI. sz-ban hogy a mágnesteápia tisztítja az ereket vagy sem?
Nagy vita folyik ma arról, hogy a pulzáló mágnesterápia tisztítja a hajszálereket, a stressztől összeragadt vörösvértesteket szétszedi, ezáltal több oxigénhez juttatva a testet és serkenti a vérkeringést vagy sem.
A szkeptikusfórumon ezt a mágnesterápiát nagyon lehúzzák, de nem is emlegetem többet ezt a fórumot, mert nem érdemli meg, mivel több egyértelműen igazolt keleti gyógymódot ma ugyanúgy lemarhaságozzák.
Ma bementem az SZTK-ba és belül a falakon Bemer mágnesmatracot hírdettek, azok hatékonyságát igazoló ábrákkal. Egy úr feküdt az ágyon a hőkamerás felvételen a terápia előtt, alatt és után. Már 8 perc(sic!) alatt legalább 300%-al javult a vérellátása, mert előtte a test egész része kék volt kivéve ar arcán, majd a terápia után mindenhol sárga és piros színű volt a teste.
Sorolhatnám az érveket mellette : a svájci mikrocirkulációs intézet fejlesztette a matracot és kimutatták, hogy a pulzáló mágnesterápia kitisztítja a hajszálereket, a stressztől összeragadt vörösvértesteket szétszedi, serkenti a vérkeringést stb
Termékbemutatón amit egy másik cég tartott szintén megnőtt az oxigénszaturáció 5 perces terápiától. Kórházi igazgató főorvosok, szakorvosok állítják, hogy a mágnesterápiától érszűkületes, agyvérzéses betegek gyógyúlnak meg stb.
A Tv-ben egy orvos elmondta, hogy a mágnesmatrac valóban hat, de ez placebó. Én nem értem ezt, az agynak van olyan funkciója, előállít olyan vegyületet amivel kitisztítja a hajszálereket ? Az állatok esetében nem beszélhetünk placebóról, akkor mégis van a mágnesterápiának ilyen hatása?
Felmerül a kérdés, miért nem gyártanak közember számára megvehető olcsóbb minőségű matracokat, ahelyett, hogy gyógyszerekkel tömnék tele őket és méregdrága kezelésekre járnának, amit a TB alig tud finanszírozni ?
"Történt, de nem a "csodamatraccal":
és csak egyes betegségekben volt hatása. "
Nem tudom milyen vizsgálatok folytak. Én úgy tudom a hivatalos orvostudomány a mágnesterápiát az ízületi fájdalmak enyhítésén és a csonttörések kezelésén kívűl semmi másra nem találta hatékonynak. Milyen más betegségről beszélsz te ?
Én konkrétan a mikrocirkuláció javítására irányuló kísérleteket hiányolom, ugyanis a csodamatracok elvben azt javítják !
"1970-es évek vége óta kutatnak: "
Tudom, sőt ! Cleopatra is használta a statikus mágneságyat, de itt most a gyógyító hatásra gondolok a mikrocirkuláción keresztűl úgy tudom az orvostudomány CSAK fájdalomcsillapításra használja, az nem gyógyító hatás.
"Ha a matrac mágneses mezeje megegyezik a Föld mágneses mezejének térerősségével, akkor nem lesz a testre extra hatása - ergó hatástalan. "
Egyrészt a térerő azonos de a mező egyéb tulajdonságai mint periódusidő, frekvencia, jelalak stb teljesen más az adott szervre jellemző azzal elvben rezonál, ezt mondják. Másrészt a schumann frekvencia az a szent helyeken mért erősebb sugárzási intenzitás. Azaz elvben itt most kb 30uT-n lehet a mező, de én be tudom állítani 80uT-re ami pl a Pilisben van. Ezt állítják.
"Hiába írod le ezerszer, amíg valamivel nem bizonyítod nem nyerünk bizonyosságot (a belinkelt cikkekben is mikrotesla nagyságrendű térerősségről értekeznek). "
A Balassi Tímea könyvében 200 milliTeslát ír és lemértem annyi, bár szerintem az is sokkal több mint kellene !!
Elmehetsz te is ingyen bemutatóra és magnetométerrel lemérheted, ha gondolod szívesen leszervezek egy ilyen találkozót neked.
A BEMER az uT erősséget használ az a 3.gen
"Az MLM-cégek metodikáját használják (régebben még toborzások is voltak): "
Nem tudom konkrétan miről beszélsz. Toborzások a BEMER-nél sosem voltak, igaz ez nem bizonyít sem pro sem kontra
"Ez nem Németország, nem Berlin, nem mikrocirkulációs intézet. "
A BEMER az a mikrocirkulációs intézet rövídítése, igaz nem akadémiai fenntartású hanem magánfenntartású, de német telefonszám is van az oldalon : Germany BEMER Int. AGAustrasse 159495 Triesen, LITel: +423 / 399 39 99Fax: +423 / 399 39 98 - See more at: [link]
"Többször leírtam:
- kis egyedszám
- kontrollcsoport hiánya
- bemondásra történt, szubjektív, nem ellenőrzött, nincsenek függetlenül reprodukált "kísérletek"
- a "kutatások" eredményei nincsenek publikálva semelyik szaklapban
- míg a mágnesterápia tudományos szaklapokban előforduló alkalmazásai adott betegségeknél alkalmazták, itt mindenre hatásosnak titulálják
- az egész marketingstratégiája (ami hasonlatos az összes többi csodagyógyszer/csodagyógymód stratégiájához) "
Nem tudom mi számítana nagy egyedszámnak szerinted. De ezt elfogadom, viszont szerintem a saját finanszírozásból ennyire futotta nekik csak.
Kontrollcsoport hiányát nem tartom igazságosnak, mert a betegen nagy része nem épül fel abban a stádiumban, amiből ők kikezelték.
Azt írták ők készülékekkel ellenőrizték, méghozzá egykori korházigazgató főorvosvezetővel, aki ért ehhez, nem is kicsit
Nem tudjuk van-e publikálva szaklapban, ők azt mondták van, de én ezt nem tudom ellenőrizni, mivel sejtem nem papíralapúak
Azért tiltulálják mindenre hatásosnak, mert elvben ők kutatták ki. Ezt írják
Maga a kutatás nem marketingstratégia, az igaz, hogy a fejlesztett matracot el kell adni, ebből lesz a pénz nekik az újabb kutatásra, de nem szerveznek termékbemutatókat, mint pl a magyar konkurencia és korházakban is használják a matracot a BEMERT. Azaz egy fair cég
"A placebóhatást nem zárja ki a tömeges "gyógyulás" (pontosabban hogy a beteg jobban érzi magát). Ezért kell a kettős vakteszt."
Ez nem igaz ! Keversz fogalmakat a gyógyulást kizárja, azt hogy jobban érzi magát, azt nem. Pedig én is alig hittel el VALÓS gyógyulások vannak 4 Sok beteget akiket már az orvosok leírtak teljesen egészségessé tudták tenni és ez nem lehet placebó, sőt én is érzem a hatását
"Újfent: szubjektív tapasztalat, nem objektív mérés. "
Egyetértek teljes mértékben, erre keresem a választ
"Azt mondja, amit a beteg mond ("doktor úr, jobban érzem magam"). Ebből téves végkövetkeztetést tesz, így hatásosnak tartja a kezelést. Tehát nem hazudik, csak meg van tévesztve."
Vannak gyógyulások, tudok mutatni videokat amikor orvos aki magyar állami korházban praktizál mondja, hogy ETTŐL a matractól meggyógyúltak, azért nem linkelek, mert a multkor ezt reklámnak kifogásoltad, de priviben tudok linkelni is.
Szóval még mindíg érdekel az igazság :-).
"Milyen más betegségről beszélsz te ? "
Nem mondtam hogy más, hanem hogy csak egyes (értsd bizonyos) betegségeknél volt hatásos. Igen, ebbe beletartozik a csonttörés és a fájdalomcsillapítás.
"CSAK fájdalomcsillapításra használja, az nem gyógyító hatás. "
Meg csontörések kezelésére.
"Tudom, sőt ! Cleopatra is használta a statikus mágneságyat"
Akkor ne gyere azzal, hogy ez az MLM-es bagázs volt aaz első.
"és lemértem annyi"
Mivel mérted le? Mérőműszer neve, konfigurációja? Elektromágneses sugárzástól védett helyen tetted?
"A BEMER az a mikrocirkulációs intézet"
Ami nem berlini, és nem intézet, hanem MLM-cég.
Ha valódi intézet lenne, nem marketinganyagot kapnánk az arcunkba, hanem peer reviewed tudományos lapokban található publikációkat az intézet munkatársaitól.
"De ezt elfogadom, viszont szerintem a saját finanszírozásból ennyire futotta nekik csak.
...
Kontrollcsoport hiányát nem tartom igazságosnak, mert a betegen nagy része nem épül fel abban a stádiumban, amiből ők kikezelték. "
Tök mindegy Te mit hiszel igazságosnak vagy sem. A tudományos kutatásnak van egy metodikája, amit ha nem végeznek el (csak a hitre alapozunk), az nem lesz tudomány, csak önámítás.
"Nem tudjuk van-e publikálva szaklapban, ők azt mondták van, de én ezt nem tudom ellenőrizni, mivel sejtem nem papíralapúak "
Nézz utána a PubMeden (már linkeltem az előbb) - nincs egy hivatkozás sehol az MLM-vállalatra, se Dr. Klopp eredményeire.
"Azért tiltulálják mindenre hatásosnak, mert elvben ők kutatták ki. Ezt írják "
Mindenre hatásos csodagyógyszer nincs. Ami annak titulálja magát, az hazudik.
"Ez nem igaz ! Keversz fogalmakat a gyógyulást kizárja, azt hogy jobban érzi magát, azt nem."
Pedig de.
A placebóhatás lényege az, hogy a beteg, egy - valójában nem (a betegségre) ható gyógyszertől/kezeléstől - "gyógyul meg", hanem a gyógyszer bevételének/a vele való törődés ritusától. És nem zárja ki a nagy egyedszám a tömeges placebóhatást (gondoljunk csak a tömegpszichózisra).
"Pedig én is alig hittel el VALÓS gyógyulások vannak "
Hála a placebóhatásnak, hisz hitről beszélsz.
"sőt én is érzem a hatását "
Szubjektív tapasztalat. És mivel ezt lelkileg érzed, könnyen lehet az ugyancsak lelki eredetű "gyógyulás".
"Vannak gyógyulások, tudok mutatni videokat"
A videók nem megbízhatóak. Rendes tudományos publikációkat linkelj be, amiket én is mutattam.
"Nem mondtam hogy más, hanem hogy csak egyes (értsd bizonyos) betegségeknél volt hatásos. Igen, ebbe beletartozik a csonttörés és a fájdalomcsillapítás. "
Úgy tudom, hivatalosan csak ezekre jók.
"Akkor ne gyere azzal, hogy ez az MLM-es bagázs volt aaz első. "
A BEMER jött előszőr azzal ki hogy mikrocirkuláció kezelésére jó + mindenre
"Mivel mérted le? Mérőműszer neve, konfigurációja? Elektromágneses sugárzástól védett helyen tetted? "
Magnetométerrel. Okos telefonra telepített magnetométer programmal is. Miért olyan hihetetlen hogy 200milliT mezőt ad le egy matrac?
"Ami nem berlini, és nem intézet, hanem MLM-cég.
Ha valódi intézet lenne, nem marketinganyagot kapnánk az arcunkba, hanem peer reviewed tudományos lapokban található publikációkat az intézet munkatársaitól. "
Lehet svájci a cég, nincsen jelentősége van németo.-ban is székhelye. Elvileg intézet magánfinanszírozásból, az más kérdés, hogy miért nem tudományos irodalomból vesznek dolgokat. A kérdésem pont az, miértnem mérték le még tudományosan senki ?
"Tök mindegy Te mit hiszel igazságosnak vagy sem. A tudományos kutatásnak van egy metodikája, amit ha nem végeznek el (csak a hitre alapozunk), az nem lesz tudomány, csak önámítás. "
Miért nem végezték el eddig a tudományos metodikájú kísérletet ? Tudom, hogy az nincsen meg ! Nem igazságos felróni nekik pénz hiányában, de mint írom a kérdésem lényege az hogy : Miért nem végezték el eddig a tudományos metodikájú kísérletet ?
"Nézz utána a PubMeden (már linkeltem az előbb) - nincs egy hivatkozás sehol az MLM-vállalatra, se Dr. Klopp eredményeire"
Megnézem de a pubmed nem egyenlő a szaklapokkal. [link] Pulsed electromagnetic field enhances brain-derived neurotrophic factor expression through L-type voltage-gated calcium channel- and Erk-dependent signaling pathways in neonatal rat dorsal root ganglion neurons. & Pulsed electromagnetic field improves cardiac function in response to myocardial infarction. valami van.
Mondjuk ez egy orvosi vizsgálat és igen érdekes [link]
"Mindenre hatásos csodagyógyszer nincs. Ami annak titulálja magát, az hazudik. "
hogyne lenne pl a multivitaminés ásványianyag tabletta a Centrum, mely sok összetevője révén mindenben segít egy kicsit. A keringés segítésével több tápanyag jut mindenhova így mindenben segít egy kicsit.
"A placebóhatás lényege az, hogy a beteg, egy - valójában nem (a betegségre) ható gyógyszertől/kezeléstől - "gyógyul meg", hanem a gyógyszer bevételének/a vele való törődés ritusától. És nem zárja ki a nagy egyedszám a tömeges placebóhatást "
Nem. A placebó hatása, az hogy beszugerálja magát az ember hogy jól van, de ennek háttere nem lehet valós biológiai gyógyulás, hiszen ha az lenne, akkor az agy állítana elő mindent meggyógyító anyagot, ami szerinted hazugság.
"Szubjektív tapasztalat. És mivel ezt lelkileg érzed, könnyen lehet az ugyancsak lelki eredetű "gyógyulás".""
Szubjektív nekem jó, nem tudni miért. Az orvos is elmondja az egyénnek, hogy egy gyógyszer hatását egyedileg adott reakció alapján értékelje, hogy az neki jó vagy sem, ugyanígy képes az ember érezni jobban van-e vagy sem
"A videók nem megbízhatóak. Rendes tudományos publikációkat linkelj be, amiket én is mutattam."
Amiket fennt linkeltem azt tudom mutatni, de vannak olyan gyógyúlt betegek, akikről tudni lehet, hogy gyógyíthatatlan betegségben szendvedtek. Ez is hiteles.
Fórumokon néztem utána, itt egy fizikus ezt írja : De tudni kell, hogy a pulzáló mágnesterápiás készülékekkel csak a mikrokeringés fokozható. Egyrészt azáltal, hogy mágneses térben a vérben lévő vas oxigénmegkötő képesség helyreállítható, ami fizikailag annyit jelent, hogy ha a vérben több az oxigén, akkor hígabb lesz - csökken a szív terhelése - csökken a vérnyomás, továbbá az összetapadt vörös vértestek szétválnak, ezáltal a beszűkült érhálózatban könnyebben átáramlik. itt írja le olvasd el és ha valamiben helyreigazítanád írd le ide én megírom neki [link]
"Megnézem de a pubmed nem egyenlő a szaklapokkal"
Szaklapokat gyűjt össze.
"valami van."
Van, mint arról már értekeztünk: idegrendszerre ("brain-derived neurotrophic") ható.
"Mondjuk ez egy orvosi vizsgálat és igen érdekes: [link] "
Itt egyrészt eléggé erős - 1,3 Tesla (a csodamatrachoz képest 40000-szeres!) - mágneses térről van szó, másrészt specializált helyzetben - viszkozitásmérő csőben - vizsgálták nem egy élő szervezeten, harmadrészt gyakorlatban - lásd az MRI említését a cikk végén - nem tapasztaltak hatást.
"A placebó hatása, az hogy beszugerálja magát az ember hogy jól van"
Így van, hasonlót mondtam én is, csak nem kell feltétlenül az alany közvetlen aktív hozzájárulása (szóval hogy mondogatja magában: "nem vagyok beteg", "meg fogok gyógyulni"), elég ha beveszi a placebót, vagy törődnek vele.
"de ennek háttere nem lehet valós biológiai gyógyulás"
Ezt nem is állítottam (ezért is tettem idézőjelek közé a "gyógyul meg" szókapcsolatot).
"A kérdésem pont az, miértnem mérték le még tudományosan senki ? "
A csonttörés gyógyulására pont az volt a "casus beli", hogy Iwao Yasuda 1959-ben felfedezte a csontok piezoelektromos tulajdonságát; a fájdalomcsillapításnál meg az idegek elektromos potenciálja adta az okot a mágnesesség (ami az indukció révén hatással van az elektromosságra) használatára. Ez a keringésnél már nem adekvát.
"hogyne lenne pl a multivitaminés ásványianyag tabletta a Centrum, mely sok összetevője révén mindenben segít egy kicsit"
Igen ám, csak a multivitamin esetében több ismert összetevő, ismert hatásairól van szó (és ezt a reklámanyag el is túlozza) - mindnek adott egyéni hatása.
Például ott a C-vitamin, azt is mindenre ható csodaszernek titulálják - pedig:
"Miért nem végezték el eddig a tudományos metodikájú kísérletet ? Tudom, hogy az nincsen meg ! "
No látod pont azért, mert a Bemer nem tudományos intézet.
Egy normális intézet a felfedezés (esetünkben: a mágneses térnek hatása lehet a vérkeringésre?) -> hosszas, alapos - ez által igencsak drága! - vizsgálat (ez valódi hatás vagy placebo? egyedi vagy mindenkire hat?) -> eredmények publikálása szaklapokban (pontos metodika leírásával) -> ha működik, akkor prototípus/szabadalmi védelem -> árusítás útvonalat járja be. Mivel PUBLIKÁLJÁK az eredményeiket, ezt más intézetek is felül tudják vizsgálni, így az esetleges metodikai problémák könnyedén kibukhatnak - ilyenre példák:
Viszont ezek a masszívan profitorientált vállalatok (itt most ÁLTALÁNOSSÁGBAN beszélek róluk, nem a mágnesterápiáról!) az alábbi séma szerint dolgoznak: van egy igazolható hatás (a mágnesesség hat a csonttörések gyógyulásánál) -> ezt a "felfedező" kiterjeszti mindenre, illetve egy újabb nem bizonyított (mert a kutatás az sok pénzt "nyel el" - ennek kudarcát egy masszívan profitorientált vállalat nem vállalhatja be) esetre (amire igen nagy valószínűséggel nem hat, mert nincs alapja) -> ebből csinál egy túlárazott (mivel masszívan profitorientált vállalatról van szó!) csodaketyerét -> innentől kezdve egyszerre folyik az értékesítés (lehetőleg nyugdíjasoknak, betegeknek, naívaknak) és a marketing (aminek része a természetgyógyász/ezoterikus/női/összeesküvéselméletes magazinokban/portálokon való "publikálás", a hálózatépítés).
Ha nedajisten valaki megkérdőjelezné a hatásosságát egy fórumon, akkor elkezdődik a "beavatottak" vagy "hívők" általi terelés:
* van amelyik a gyógyszerlobbit szidja
* van aki az ufókkal kokettáló zsidó-elitet
* a harmadik a "kutató" elhallgattatását emlegeti, hogy ő (mármint a felfedező) milyen nemzeti érzelmű, hogy nem adja el a felfedezését a gaz külföldi tőkének
* van aki az ezoterikus lapokban "publikált" cikkekre hivatkozik, vagy gyanús forrású "kutatások" eredményeire (aminek a kiadója az inkriminált vállalat leányvállalata)
* vagy megpróbálja a rendes szaklapok anyagait kiforgatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!