Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem lehet egyértelműen...

Miért nem lehet egyértelműen tudni a XXI. sz-ban hogy a mágnesteápia tisztítja az ereket vagy sem?

Figyelt kérdés

Nagy vita folyik ma arról, hogy a pulzáló mágnesterápia tisztítja a hajszálereket, a stressztől összeragadt vörösvértesteket szétszedi, ezáltal több oxigénhez juttatva a testet és serkenti a vérkeringést vagy sem.

A szkeptikusfórumon ezt a mágnesterápiát nagyon lehúzzák, de nem is emlegetem többet ezt a fórumot, mert nem érdemli meg, mivel több egyértelműen igazolt keleti gyógymódot ma ugyanúgy lemarhaságozzák.

Ma bementem az SZTK-ba és belül a falakon Bemer mágnesmatracot hírdettek, azok hatékonyságát igazoló ábrákkal. Egy úr feküdt az ágyon a hőkamerás felvételen a terápia előtt, alatt és után. Már 8 perc(sic!) alatt legalább 300%-al javult a vérellátása, mert előtte a test egész része kék volt kivéve ar arcán, majd a terápia után mindenhol sárga és piros színű volt a teste.

Sorolhatnám az érveket mellette : a svájci mikrocirkulációs intézet fejlesztette a matracot és kimutatták, hogy a pulzáló mágnesterápia kitisztítja a hajszálereket, a stressztől összeragadt vörösvértesteket szétszedi, serkenti a vérkeringést stb

Termékbemutatón amit egy másik cég tartott szintén megnőtt az oxigénszaturáció 5 perces terápiától. Kórházi igazgató főorvosok, szakorvosok állítják, hogy a mágnesterápiától érszűkületes, agyvérzéses betegek gyógyúlnak meg stb.

A Tv-ben egy orvos elmondta, hogy a mágnesmatrac valóban hat, de ez placebó. Én nem értem ezt, az agynak van olyan funkciója, előállít olyan vegyületet amivel kitisztítja a hajszálereket ? Az állatok esetében nem beszélhetünk placebóról, akkor mégis van a mágnesterápiának ilyen hatása?

Felmerül a kérdés, miért nem gyártanak közember számára megvehető olcsóbb minőségű matracokat, ahelyett, hogy gyógyszerekkel tömnék tele őket és méregdrága kezelésekre járnának, amit a TB alig tud finanszírozni ?

2014. máj. 28. 19:11
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Az oxigén-szaturáció mérhető. Mivel mérték meg, mennyi volt a kezelés előtt és után? "

A terápia előtt 96% volt utána meg 99!-lett az oxigénszaturációm a testvéremé előtte 93% ő erős dohányos, utána 99% lett

"A magyar oldalon nem találtam, viszont a külföldi oldalukról elérhető videóban: "

Magyr oldalukonis van elérhető magyar video : [link] alul. Konkrétan ez : https://www.youtube.com/watch?v=rv91KLcz8xo&feature=player_e.. 1:40-nél mondja hogy az orvos, a legtekintélyesebb kutatója a mikrocirkulációnak és a mikrocirkulációs intézet kutatója és az x. korház korábbi főorvosa.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=It17.. ez egy magyar diabetes főorvos és őis elismerően nyilatkozik.

Ő érsebész [link] A Richter oldalán szakértőként válaszol kérdésekre [link]

Úgy tűnik ahol dolgozik a svájci doktor az a Bemer mikrocirkulációs intézet, ha jól találtam, de ebben nem vagyok biztos ! : BEMER Int. AG

Schulze-Delitzsch-Str. 16 Austrasse 15

D - 70565 Stuttgart 9495 Triesen / Liechtenstein

Ez Lichteinsteini, stuttgarti cím ? Nem vagyok német nyelvismereten ismerős

Ebben a magyar oldalon talált linkből, ahol a magyar eslismertségek vannak [link] Komoly orvosok pl honvéd korházból nyilatkoznak ha igaz arról, hogy jó

2014. máj. 30. 20:34
 12/24 A kérdező kommentje:

"* 100 uT térerősségről értekeznek - a Föld mágneses mezeje 38 és 58 uT (harmada-fele) közötti, egy hűtőmágnes 5 mT (50-szeres), egy MRI berendezés 1,5 T (15000-szeres) térerősséggel bír (- eleve gyanús "

Ezeket már régen elmagyarázták. Magyarországon 200 mT a felső határa a mágneses térerősségű matracoknak, ezt pl az Impulzer kihasználja nekik maxon van a térertő 50-es évek előtti tehnika, amikor feküdtem igen kevés hatása volt. A Bemernek nagyon jó hatása van !

Kimutatták (mondják) hogy az ember a földi mágneses mezőben érzi legjobban magát a Bemer készülék is kb 30-50 mikroTesla körüli értékeken változik az erősség, de a jele nem mindegy, ezt egy korábbi videoban elmagyarázták, hogy a test biomezeje így tudja felvenni a jelet.

Ez a mágneses mező normális.

Itt és https://www.youtube.com/watch?v=JSDgrgHMeqY a 2.részben magyarázza azt miért ilyen a jel és egy csomó orvost felsorolnak, akik egyébként nem tudom kik

https://www.youtube.com/watch?v=jJrtU2ScwLk

Itt https://www.youtube.com/watch?v=vkVJzUcUf2A 7:40-NÉL OSZTÁLYVEZETŐ Főorvos nyilatkozik elismerően

https://www.youtube.com/watch?v=1-XxxCd0pUw meg itt

https://www.youtube.com/watch?v=TUKYdk40_3M itt is a jelalak fontosságát magyarázzák el

2014. máj. 30. 20:44
 13/24 A kérdező kommentje:

# 10 Én ezeket nem tudom elfogadni, mert ott olyanokért büntették meg őket, hogy nem volt a magyar orvosi kamara által kibocsájtott OCI.x.y lejű engedélye, akkor nem fogadnak el semmit, ez ilyen bürokráciai marhaság !

Orvosok véleménye érdekel, és azok egyre többen alkalmazzák MIKROCIRKULÁCIÓS kezeléssel

Az más kérdés, hogy én tapasztaltam, hogy jó. nem hiszem hogy placebó, mert előszőr nem hittem benne és különböző matracokon eltérő hatást, eredményességet éreztem, amit ma is érzek. Más programmal teljesen mást, magát a programot használva is be tudtam azonosítani melyik testrészre hat, nem kellett elolvasni a szakkönyvet. Magamat nem csaphatom be, ez valóban jó bizonyos fokig, de mennyire? Miért nem használják MINDENHOL?

2014. máj. 30. 20:48
 14/24 anonim ***** válasza:

"1:40-nél mondja hogy az orvos, a legtekintélyesebb kutatója a mikrocirkulációnak és a mikrocirkulációs intézet kutatója"

Egy olyan "intézeté", ami nincs benne hivatalos telefonkönyvben, a berlini "intézetnek" nincsen honlapja, nincsenek szakfolyóiratokban megjelent publikációi.

"Úgy tűnik ahol dolgozik a svájci doktor az a Bemer mikrocirkulációs intézet"

1. Dr. Klopp nem svájci, hanem német.

2. Az emlegetett "intézet" nem az, hanem egy MLM-cég.

"A terápia előtt 96% volt utána meg 99!-lett az oxigénszaturációm a testvéremé előtte 93% ő erős dohányos, utána 99% lett "

1. Metodika?

2. Kis egyedszám.

3. Kontrollcsoport/kettős vakteszt?

4. 3 illetve 6%-os eltérés mérési hibának is beillik.

"Ezeket már régen elmagyarázták. Magyarországon 200 mT a felső határa a mágneses térerősségű matracoknak"

Elég lesz az 200 uT-nak (0,2 mT) is - 500 uT (0,5 mT) a pacemakereseknek megengedett maximális limit.

"a készülék is kb 30-50 mikroTesla körüli értékeken változik az erősség"

Ugyancsak mértékegységek: nem mili- (mT), hanem mikroTesla (uT).

"Ez a mágneses mező normális. "

Ha a ketyere által kibocsátott mező megegyezik a Föld mágneses mezejével - aminek nincs különösebb +hatása - akkor a ketyere által keltett mágneses mezőnek nem lesz +hatása. Q.E.D.

"# 10 Én ezeket nem tudom elfogadni, mert ott olyanokért büntették meg őket, hogy nem volt a magyar orvosi kamara által kibocsájtott OCI.x.y lejű engedélye, akkor nem fogadnak el semmit, ez ilyen bürokráciai marhaság ! "

Nem azért bűntették meg őket, hanem azért, mert megtévesztették a fogyasztókat, "tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított".

"Az más kérdés, hogy én tapasztaltam, hogy jó. nem hiszem hogy placebó"

Azt hogy mit hiszel az teljesen lényegtelen. Rendes metodikájú kísérletek kellenek, nem szubjektív hit - azt a templomban kell gyakorolni.

"Magamat nem csaphatom be"

Mundus vult decipi, ergo decipiatur.

"Miért nem használják MINDENHOL?"

Mert nincs BIZONYÍTVA a hatásossága.

"ez egy magyar diabetes főorvos és őis elismerően nyilatkozik. "

...a cég megbízásából, annak a csatornáján, Nem épp függetlennek, megbízhatónak nevezhető.

Az hogy érsebész, meg a Richter által támogatott tömegtájékoztató - nem peer reviewed szakmai - oldalon nyilatkozik, nem nyom semmit a latba.

Mellesleg az összes Youtube videóban - amellett hogy reklám, ami a Gyakorikérdések moderációs szabályztával ellenkezik (így kedves kérdező a reklámcéllal nyitott kérdésed is törölhetővé fog válni) - megszólaltatott orvos a cég felkérésére a cég marketingszövegét mondja el. Nem szakmai publikáció.

2014. máj. 30. 22:36
 15/24 A kérdező kommentje:

" ami nincs benne hivatalos telefonkönyvben, a berlini "intézetnek" nincsen honlapja, nincsenek szakfolyóiratokban megjelent publikációi"

A telefonkönyvben nem tudom jól kerested-e meg, szerintem énmegtalálom. Az intézetnek nem is lehetnek publikációi, mivel azt kutatók teszik meg és még nem is papír alapú

"2. Az emlegetett "intézet" nem az, hanem egy MLM-cég. "

Ettől félek én is ! :S

"1. Metodika?

2. Kis egyedszám.

3. Kontrollcsoport/kettős vakteszt?

4. 3 illetve 6%-os eltérés mérési hibának is beillik. "

Minden embernek javult a %-a, tehát sok egyedszámról beszélhetünk, bár igaz, hogy nem kizárható hogy manipulált volt és azon az oxigénszaturáció mérőn csak 99%-van rajta és mindenkinél azt használta terápia után, előtte pedig valódit. Bár nem nézem ki belőlük, ennek ellenére lehetséges.

""Ezeket már régen elmagyarázták. Magyarországon 200 mT a felső határa a mágneses térerősségű matracoknak"

Elég lesz az 200 uT-nak (0,2 mT) is - 500 uT (0,5 mT) a pacemakereseknek megengedett maximális limit. "

200 mT az átlag első generációs matracok indukciós mezeje és nem alkalmazhatóak pacemakereseknél. A harmadik generációs Bemerek 30-50 mikro Teslásak

"Ugyancsak mértékegységek: nem mili- (mT), hanem mikroTesla (uT)."

A mértékegységeket helyesen írtam mindenhol, ezek ennyiek, ha érdekel melyik miért kifejtem, ebben sok irodalmat olvastam el

"Ha a ketyere által kibocsátott mező megegyezik a Föld mágneses mezejével - aminek nincs különösebb +hatása - akkor a ketyere által keltett mágneses mezőnek nem lesz +hatása. Q.E.D. "

Annak a schumann frekvenciával egyezik meg, amiket a szent helyeken a zarándok gyógyulásokon mérnek. Ez egy felerősített mágneses mező, szerintük a föld mágneses mezeje lecsökkent 200 év alatt a felére és az iparosodás miatt pedig jelentősen deformálódott és ezt hivatott helyretenni a matrac

Igaz, hogy van külön vérkeingést serkentő program, és minden szervhez, fogyáshoz, betegséghez program amely különböző és eltér a schumann frekvenciától

""# 10 Én ezeket nem tudom elfogadni, mert ott olyanokért büntették meg őket, hogy nem volt a magyar orvosi kamara által kibocsájtott OCI.x.y lejű engedélye, akkor nem fogadnak el semmit, ez ilyen bürokráciai marhaság ! "

Nem azért bűntették meg őket, hanem azért, mert megtévesztették a fogyasztókat, "tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított". "

Ez azért nem egészen így van ! Ők valóban végeztek orvosi méréseket, Balassi andrea orvostanhallgató a diplomamunkájában pont ezeket mérte le, sőt a magyar orvostudományi egyetemen is Debrecenben végeztek ember kísérleteket és a programokat is ezen betegek frekvenciáikra hangolták rá és így hyrdették, hogy erre meg arra jó.

Az volt a gond, hogy amikor feljelentették őket és igazolni kellett a megfelelő egyedszám + Kontrollcsoport/kettős vakteszt nem volt meg, így úgy vette a vizsgálat, hogy nem tudták igazolni, hogy arra jó, de ezt mindenkinek evidens, hogy beteg csak úgy magától nem gyógyúl meg.

Itt az a probléma nekem, hogy valóban helyesen végezték-e el a kísérleteket és nem csak beírtak amit akartak, azaz én attól félek, hogy saját javukra könyveltek eredményt a cég orvosai.Ezt nem tudok hitelesen megvizsgálni :P

"Azt hogy mit hiszel az teljesen lényegtelen. Rendes metodikájú kísérletek kellenek, nem szubjektív hit - azt a templomban kell gyakorolni. "

éppen ezért tettem fel a kérdést, ami erről szól, hogy ezeket miért nem végezték el az orvosok ????? Miért nem lehet tudni, hogy a matrac működik-e a betegségek gyógyítására vagy sem ?

"Mellesleg az összes Youtube videóban - amellett hogy reklám, ami a Gyakorikérdések moderációs szabályztával ellenkezik (így kedves kérdező a reklámcéllal nyitott kérdésed is törölhetővé fog válni) - megszólaltatott orvos a cég felkérésére a cég marketingszövegét mondja el. Nem szakmai publikáció."

Mivel kérdéseket tettél fel nekem a vitánkban, így reagálni kellett rá, az eredeti kérdésemben nem tettem ki videokat és a vitában csak ezeket a videokat tudtam használni. Létezik orvosi etika is, ha egy orvos nyilatkozik, nem szabad, nem lenne szabad hazudnia

2014. jún. 24. 15:36
 16/24 anonim ***** válasza:

"A telefonkönyvben nem tudom jól kerested-e meg, szerintem énmegtalálom."

Én mint berlini mikrocirkulációs intézetet kerestem a német telefonkönyvben - úgy nem volt benne. A Bemer meg nem mikrocirkulációs intézet, hanem MLM-cég.

"Minden embernek javult a %-a, tehát sok egyedszámról"

Ami "hivatalos" mérés volt, az 18 embert érintett, nem ezreket:

"Zur durchblutungsfördernden Wirkung wird vor allem auf den Mediziner Rainer Klopp (geb. 1943) und dessen "Institut für Mikrozirkulation"[6] in Berlin verwiesen, wo man an 18 Probanden gegenüber einer gleich großen Kontrollgruppe in zwei Geweberegionen im Hüftbereich und im Rektum eine "threapierelevante Verbesserung des Funktionszustandes der subkutanen und intestinalen Mikrozirkulation" festgestellt habe, bei 2 Behandlungen am Tag von jeweils 10 Minuten und einer gesamten Behandlungsdauer von 27 Tagen."

[link]

"200 mT az átlag első generációs matracok indukciós mezeje és nem alkalmazhatóak pacemakereseknél. A harmadik generációs Bemerek 30-50 mikro Teslásak "

mikrotesla (uT) lesz az és nem miliTesla (mT) - te is utaltál rá 2014-05-30 20:44-kor kelt hozzászólásodban, hogy a Föld mágneses mezejével - 38-58 uT - egyenlő mértékű ezen matracok mágneses térereje:

"a Bemer készülék is kb 30-50 mikroTesla körüli értékeken változik az erősség"

A szabadalmukban is mikrotesla (uT) és nem militesla (mT) szerepel.

[link]

"Balassi andrea orvostanhallgató a diplomamunkájában pont ezeket mérte le, sőt a magyar orvostudományi egyetemen is Debrecenben végeztek"

Lássuk azokat a kutatási eredményeket. Nem marketinganyagokat, rendes szakirodalmat, diplomamunkát (nem a Bemer oldaláról! Egyetem, szaklap!)!

"Kontrollcsoport/kettős vakteszt nem volt meg"

Ha nem volt, az nem rendes tudományos kísérlet. Ilyen diplomamunkát nem fogadnak el, rendes egyetem így nem végez kísérletet.

"Itt az a probléma nekem, hogy valóban helyesen végezték-e el a kísérleteket"

Igen nagy annak a valószínűsége, hogy nem - az alábbi cikkből legalábbis az derül ki:

[link]

"éppen ezért tettem fel a kérdést, ami erről szól, hogy ezeket miért nem végezték el az orvosok ????? Miért nem lehet tudni, hogy a matrac működik-e a betegségek gyógyítására vagy sem ? "

Azért mert az orvosok kezelőorvosok (nem kutatóorvosok) - így nem foglalkoznak kutatási metodikával - akik eleve kevés pénzből és idővel (kevés orvos, sok beteg) gazdálkodnak, így valószínűleg nekik is jól jött, hogy magánrendelésükön pénzt kérhetnek el egy-egy "kezelésért" és a beteg - a placebohatás révén - "jobban érzi" magát, bár a betegségéből nem gyógyul meg.

"Létezik orvosi etika is, ha egy orvos nyilatkozik, nem szabad, nem lenne szabad hazudnia"

Nem hazudik, csak a cég marketinanyagát mondja el (mint reklámszereplő), nem egy rendes metoddikájú, kontrollált kísérlet eredményét.

2014. jún. 24. 21:10
 17/24 anonim ***** válasza:

Neked 2 bajod van, kedves Kérdező:

1. Svájc=Atyaúristen, pedig nem.

2. A mágneses matrac lehet, hogy a vérkeringésedet javította, de a helyesírásodat nem.

És az, hogy ezt a csodaketyerét miért nem árulják minden sarkon (még ha használ is), az azért van, mert az orvosipart a gyógyszeripar fedi le; hogy jobban értsd: az orvosok nem gyógyítanak, hanem felírják tonnaszámra a gyógyszert, aztán vagy jobb lesz neked, vagy nem. Ha nem jobb, akkor még több gyógyszert vehetsz, ami után ő kapja a jutalékot. Ha lenne ilyen gyógykészülék, az nagy pénz- és presztízsveszteséget okozna a gyógyszeriparnak.

2014. jún. 25. 11:06
 18/24 A kérdező kommentje:

"Én mint berlini mikrocirkulációs intézetet kerestem a német telefonkönyvben - úgy nem volt benne. A Bemer meg nem mikrocirkulációs intézet, hanem MLM-cég"

Maga a BEMER a bio elektromágneses elektroregulációt jelenti : Bio-Elektro-Magnetische Energie-Regulation [link] Azaz mikrocirkuláció kutatás folyik ott, igaz nem akadémiai forrásokból, hanem magánzsebből, ez igaz viszont ez nem vonja kétségbe az eredményeket.

Nem MLM cég ez biztos, semmilyen ilyennemű termékbemutatót nem tartott sosem és embereket sem toboroztak soha.

Egyrészt igaz, hogy nem akadémiai titulusú cég, másrészt pedig viszont a forrásaik révén nem szorúlnak akadémiai befolyás alá.

Van egy telefonszáma : BEMER Int. AGAustrasse 159495 Triesen, LITel: +423 / 399 39 99Fax: +423 / 399 39 98 - See more at: [link] [link] [link]

"Zur durchblutungsfördernden Wirkung wird vor allem auf den Mediziner Rainer Klopp (geb. 1943) "

Ez a bekezdés nem tudom mit jelent, mivel németűl nem tudok :S

"hogy a Föld mágneses mezejével - 38-58 uT - egyenlő mértékű ezen matracok mágneses térereje: "

A földi térerősséggel nagyjából megegyezik, ezt hangsúlyozzák is !! Ezért nem ártalmas, az emberi test ebben érzi jól magát. Ez nem gond vagy igen ?

"A szabadalmukban is mikrotesla (uT) és nem militesla (mT) szerepel. "

Így van ! Leírtam, az előbb hogy a Bemer 3.generációs ágy mikroTesla értékű indukciós mezőt generál, de van más cég matraca, amelyek 1.generációsak és mili Teslát bocsájtanak ki. Ezt is leírtam. Ez így igaz

"Lássuk azokat a kutatási eredményeket. Nem marketinganyagokat, rendes szakirodalmat, diplomamunkát (nem a Bemer oldaláról! Egyetem, szaklap!)! "

Teljesen egyetértek ! Engem is érdekel, persze nem láttam én sem, de nagyon érdekelne.

Azért azt tudnod kell, hogy a világon előszőr a pulzáló mágneses tér gyógyító hatásával és a matraccal a BEMER jött elő, teljesen saját kutatási anyaggal alátámasztva, amit én képtelen vagyok értelmezni, mert CSAK németül találtam rá, valamire, de mivel németül semmit sem értek így nem tudok hitelesen erről nyilatkozni.

A Balassa Tímea az az Impulser és BNM+ csak 1. generációs matracokat tesztelte és ezen cégek matracáról írt csak. A BEMER ma 3. generációsakat gyárt, ami jóval fejlettebb. Magam is 3. generációsat vettem,de bátyámnak van 1. generációs Impulsere, hát ég és föld a különbség !

Az Impulser magyar 1.generációs 200milliT és csekély hatású !

Amit használok, az 3. generációs 30-57mikroT és csodálatosan hat még 30perc után is érzem a melegséget.

Ez a magyar orvostanhallgaó könyve [link]

"Ha nem volt, az nem rendes tudományos kísérlet. Ilyen diplomamunkát nem fogadnak el, rendes egyetem így nem végez kísérletet"

Ezt nem egy egyetem kutatócsoportja végezte, hanem egy hallgató, mint diplomamunka vagy doktori értekezés, de lehet hogy volt kettős vakteszt is, ezt nem tudhatom, mivel nem ismerem a kutatást. Részben kérdésem közé tartozik ennek kérdése is, ki mit tud erről.

""Itt az a probléma nekem, hogy valóban helyesen végezték-e el a kísérleteket"

Igen nagy annak a valószínűsége, hogy nem - az alábbi cikkből legalábbis az derül ki"

Hadd kérdezzem meg, mi a bajod a kísérlettel ? Nem értek németül esetleg néhány szóban röviden leírnád hol hibázott a professzor?

"Azért mert az orvosok kezelőorvosok (nem kutatóorvosok) - így nem foglalkoznak kutatási metodikával - akik eleve kevés pénzből és idővel (kevés orvos, sok beteg) gazdálkodnak, így valószínűleg nekik is jól jött, hogy magánrendelésükön pénzt kérhetnek el egy-egy "kezelésért" és a beteg - a placebohatás révén - "jobban érzi" magát, bár a betegségéből nem gyógyul meg. "

Azt tudom, hogy a korházi orvosok a korházban magán kutatást nem végeznek de egyetemeken végeznek és az kutatási eredményeket korházi betegeken is lemérhetik. Miért nem tőrtént ilyen kutatás ?

Értelek : Azzal érvelsz, hogy ez placebó, ezzel az a baj, hogy RENGETEG valós gyógyulás tőrtént, ami semmiképpen sem lehet placebó,

Másfelől saját magamon érzem, hogy a matracon a kezelés ideje alatt a lerakódások oszlanak el, a leginkább eltömődött ereim a lábamon vannak és pont ott hat leginkább a matrac, ott bizsereg a legjobban, ez nem lehet véletlen ! Teljesen kipihent vagyok egy kezelés után, ez sem placebó, azaz valamit mégis ér a matrac, csak azt nem tudom, hogy az e amit írnak a BEMERnél vagy más miatt ?

"Nem hazudik, csak a cég marketinanyagát mondja el (mint reklámszereplő), nem egy rendes metoddikájú, kontrollált kísérlet eredményét."

Ez nemigaz ! Azt mondja el, hogy meggyógyúltak betegek, ami ha nem valós hazugság.

2014. jún. 25. 16:33
 19/24 A kérdező kommentje:

"1. Svájc=Atyaúristen, pedig nem. "

Nem erről van szó, de sokkal megbízhatóbb hely mint magyarország vagy a világ maradék 99%-a.

Ha azt gondolnám amit leírtál, nem kételkednék és nem kérdeznék.

"2. A mágneses matrac lehet, hogy a vérkeringésedet javította, de a helyesírásodat nem. "

A helyesírást nem is javíthatta, mivel az egy tanulási folyamat, azt egyetlen orvosi gyógyszer sem terápia sem képes javítani

Az érdekel, hogy akkor a vérkeringést valóban javította ? Azzal a mechanizmussal amit leírtak vagy félreértettek valamit és máig nem azonosított okok szerepelnek a gyógyulások hátterében ?

"És az, hogy ezt a csodaketyerét miért nem árulják minden sarkon (még ha használ is), az azért van, mert az orvosipart a gyógyszeripar fedi le; hogy jobban értsd: az orvosok nem gyógyítanak, hanem felírják tonnaszámra a gyógyszert, aztán vagy jobb lesz neked, vagy nem. Ha nem jobb, akkor még több gyógyszert vehetsz, ami után ő kapja a jutalékot. Ha lenne ilyen gyógykészülék, az nagy pénz- és presztízsveszteséget okozna a gyógyszeriparnak"

Ebben van logika !! Viszont ezzel az a gondom, hogy ha ilyen egyszerűenigazolható, hogy a matrac jó, miért nem végezte el azokat a kísérleteket akármelyik olyan orvos, aki a szívén viseli az emberek sorsát és már megszedte magát annyira, hogy megéljen élete hátralevő részére. Miért nem kutatja ki rendesen senkisem ?

2014. jún. 25. 16:38
 20/24 anonim ***** válasza:

"Miért nem tőrtént ilyen kutatás ? "

Történt, de nem a "csodamatraccal":

[link]

és csak egyes betegségekben volt hatása.

"Azért azt tudnod kell, hogy a világon előszőr a pulzáló mágneses tér gyógyító hatásával és a matraccal a BEMER jött elő"

Pulzáló mágnesességet bizonyos idegrendszeri/mozgásszervi betegségek gyógyításánál (tehát nem minden betegségre alkalmazható, mint ezek a marketinganyagok taglalják!) az 1970-es évek vége óta kutatnak:

[link]

"Ezért nem ártalmas, az emberi test ebben érzi jól magát. Ez nem gond vagy igen ? "

Ha a matrac mágneses mezeje megegyezik a Föld mágneses mezejének térerősségével, akkor nem lesz a testre extra hatása - ergó hatástalan.

"de van más cég matraca, amelyek 1.generációsak és mili Teslát bocsájtanak ki. Ezt is leírtam. Ez így igaz "

Hiába írod le ezerszer, amíg valamivel nem bizonyítod nem nyerünk bizonyosságot (a belinkelt cikkekben is mikrotesla nagyságrendű térerősségről értekeznek).

"Nem MLM cég ez biztos, semmilyen ilyennemű termékbemutatót nem tartott sosem és embereket sem toboroztak soha. "

Az MLM-cégek metodikáját használják (régebben még toborzások is voltak): [link]

"Van egy telefonszáma : BEMER Int. AGAustrasse 159495 Triesen"

Ez nem Németország, nem Berlin, nem mikrocirkulációs intézet.

"Hadd kérdezzem meg, mi a bajod a kísérlettel ? Nem értek németül esetleg néhány szóban röviden leírnád hol hibázott a professzor? "

Többször leírtam:

- kis egyedszám

- kontrollcsoport hiánya

- bemondásra történt, szubjektív, nem ellenőrzött, nincsenek függetlenül reprodukált "kísérletek"

- a "kutatások" eredményei nincsenek publikálva semelyik szaklapban

- míg a mágnesterápia tudományos szaklapokban előforduló alkalmazásai adott betegségeknél alkalmazták, itt mindenre hatásosnak titulálják

- az egész marketingstratégiája (ami hasonlatos az összes többi csodagyógyszer/csodagyógymód stratégiájához)

"Értelek : Azzal érvelsz, hogy ez placebó, ezzel az a baj, hogy RENGETEG valós gyógyulás tőrtént, ami semmiképpen sem lehet placebó, "

A placebóhatást nem zárja ki a tömeges "gyógyulás" (pontosabban hogy a beteg jobban érzi magát). Ezért kell a kettős vakteszt.

"csak azt nem tudom, hogy az e amit írnak a BEMERnél vagy más miatt ? "

Újfent: szubjektív tapasztalat, nem objektív mérés.

"Ez nemigaz ! Azt mondja el, hogy meggyógyúltak betegek, ami ha nem valós hazugság."

Azt mondja, amit a beteg mond ("doktor úr, jobban érzem magam"). Ebből téves végkövetkeztetést tesz, így hatásosnak tartja a kezelést. Tehát nem hazudik, csak meg van tévesztve.

2014. jún. 25. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!