Miért gondolják annyian, hogy Darwin elmélete, miszerint a majmokból fejlődtünk ki, téves?
Érdekes a fogyókúratablettát még senki nem kérdőjelezte meg, pedig még soha senkinek nem sikerült lefogynia velük. Istent se látta még senki mégis mindenki elhiszi. Bezzeg az evolúcióban, ami tudományos tény nem hisznek.
Az emberi butaság határtalan. Azt nem szokták mondani hogy a Föld nem is kerek?
"az "evolúciótagadásnak" mindig pontosan ugyanaz az oka: hogy fogalmuk sincs mi az az evolúció egyáltalán. "
Ez nagyon igaz és mindent elmond.
Sokan vannak, akik megfellebbezhetetlen tudatlan gőgjükben magukat felsőbbrendűnek képzelik, és roppant módon zavarja őket egy ilyen ős. Ők úgy képzelik, mintha - na jó, a nagyapjuk még nem, de nem sokkal előtte már )az állatkertben látott) majom a felmenőjük.
Ahogy mondani szokták, akinél a tudás nem szab határt a fantázia szárnyalásának, bármit el tud képzelni. És aztán azonosítja valamivel, amit így utálni lehet.
"egyébként ha 100 százalékra lehetne bizonyíttani az evolúciót az már megtörtént volna"
Már meg is történt.
Vannak olyan részek, amiket nem értünk még pontosan, de attól még nem kérdés, hogy minden evolúcióval történt, a kérdés csak, hogy pontosan hogyan.
"de a vallás és más dolgok miatt nem lehet"
Wtf?? Hogy jön ide a vallás? A vallásnak semmi köze a tudományhoz. Elég merész lenne, ha néhány mesekönyv akadályozni a tudományos felfedezéseket.
A sok nagyon bigott valláskárosult valóban tudna veszélyes lenni, de szerencsére kisebbségben vannak.
"de nézzünk csak vissza a tudományt a vallás sokszor el akarta nyomni amikor fenyegetve érezte magát a legjobb példa az emberiség történelmében a galilei kerek föld kontra vallás vita amit késöbb könyen bebizonyítottak viszont az még nem fenyegette a keresztényeket"
Persze, hogy el akarta nyomni, hiszen a Biblia megkérdőjelezhetetlen, azonban egyre több és több tényt ismerünk, ami ellentmond neki, ez pedig baromi ciki. Ilyenkor jönnek a különböző erőltetett megoldások, hogy nem szó szerint kell értelmezni, meg hogy ez nem arra vonatkozik, ésatöbbi.
"az evolucio viszont kizárná a teremtést és ezzel javarészt eltüntetné a kereszténységet"
Igazából a teremtést nagyon sok minden más is kizárja, az evolúció csupán valós magyarázatot ad, amit korábban nem ismertünk.
A vallásnak igen is sok köze van a tudományhoz.
Mostanában én is úgy vagyok vele, hogy a tudományt és a vallást egy üvegbe kéne zárni és jól összerázni...
Remélem érthető...
" Mostanában én is úgy vagyok vele, hogy a tudományt
és a vallást egy üvegbe kéne zárni és jól összerázni..."
Inkább nem kéne.
"A vallásnak igen is sok köze van a tudományhoz. "
Abból az 'igen is sok'-ból azért megoszthatnál velünk párat. Biztos ilyenek vannak benne, hogy "mindkettőt emberek hozzák létre", "egy idős az emberiséggel" stb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!