Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Cáfolható Darwin evulíciós...

Cáfolható Darwin evulíciós elmélete?

Figyelt kérdés
Én kételkedem Darwin munkásságában,amit az élet keletkezéséről,és a fajok kialakulásáról írt.Az a gondolat kisért,hogy a földi lét feltételei bonyolultak.Tehát az automatizmust kizárnám.irányító,ellenőrző szellem szükséges.De ez miképpen lehet?? (ateista v.ok!)
2013. szept. 13. 20:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Persze, cáfolható.

Kísérletileg (ellenőrizhető, reprodukálható körülmények között) bizonyítsd be az ellenőrző szellemed létezését.

Amennyiben ez sikerül, cáfoltad az evolúciót.

Hitet senkisem fog elhinni. És az, hogy neked pusztán kevés a biológiai/kémiai ismereted a folyamatok felfogásához, az nem evolúció cáfolata.

Nézz körbe - több százezer elvakult keresztény/egyéb hívő akarja cáfolni, és azonkívül, hogy a "Biblia/EgyébSzentKönyvem mást mond" tovább egyik sem jutott :D

2013. szept. 13. 20:30
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha cáfolható lenne, akkor már megcáfolták volna.

De Ettől függetlenül ha képes vagy az ellenkezőjét bizonyítani, akkor cáfoltad az elméletet.

Tehát nincs más dolgod, mint bebizonyítani az általad említett védő szellem létezését, továbbá azt, hogy nélküle nem működne az élet kialakulása és magától való továbbfejlődése.Ezután vár a Nobel-díj.

Azért még annyit hozzáteszek, hogy Darwin nem írt az élet keletkezéséről semmit sem, és ez nem is tartozik bele az evolúcióba.Darwin azt vallotta, hogy Isten teremtette az életet, de egy egyszerű formában, és az az evolúció által nőtte ki magát a mai teljes élővilággá.

2013. szept. 13. 20:37
 3/18 A kérdező kommentje:
1-2-s köszi a válaszokat,de valójában nem ezt vártam.A Föld leginkább egy óriási laborra emlékeztet,az eltelő időt és a méreteket nem emberi léptékkel nézve.Valami olyanra gondolok, mindha egy INTELIGENCIA kisérleti telepe lenne a Föld.Ha az eltelt időt zsugorítjuk,érdekes és -kivülállóként-szórakoztató,izgalmasak ezek a kísérletek.A Föld átalakulása év milliók alatt,az élet keletkezése,fajok létrejötte, néhány mill.év mulva kihalnak hirtelen.Új, más felépítésű,álatok megjelenése,majd az ember.Technikai fejlődés, háborúk,mindezt végignézni-kivülről-érdekes "kisérletnek"tűnik. Idáig jutottam,nagy titok,AMIT TALÁN SOSEM FEJTÜNK MEG.
2013. szept. 13. 21:15
 4/18 Makoscsiga ***** válasza:
100%

"Én kételkedem Darwin munkásságában,amit az élet keletkezéséről,és a fajok kialakulásáról írt."

És mondd csak, mit írt Darwin az élet keletkezéséről? Tényeg tök érdekel.

"Tehát az automatizmust kizárnám.irányító,ellenőrző szellem szükséges."

Esetleg valami bizonyíték? kizárnád az automatizmust, mert miért is? Mert nem tudod elképzelni? :)

A kérdésre válaszolva, az evolúció nem cáfollható, mint ahogy a gravitáció sem. Az a model, miszerint a ma látható fajok evolúció révén jöttek létre kb. 342452 féleképpen cáfolható. Hajrá! Good luck!

2013. szept. 13. 22:10
 5/18 Makoscsiga ***** válasza:
100%

"Technikai fejlődés, háborúk,mindezt végignézni-kivülről-érdekes "kisérletnek"tűnik. "

Szerintem meg nem tűnik annak. 1:1.

De, ha van valami kokrét érved az elméleted mellett (azon kívül, hogy neked hogy "tűnik"), akkor ne fukarkodj vele, meggyőzhető vagyok. :-D

2013. szept. 13. 22:13
 6/18 szpeti1991 ***** válasza:

Sir Butcher!

"Nézz körbe - több százezer elvakult keresztény/egyéb hívő akarja cáfolni, és azonkívül, hogy a "Biblia/EgyébSzentKönyvem mást mond" tovább egyik sem jutott :D"

Szerencsére kevés fős szekták vannak ilyenek, és az igazán nagy keresztény egyházak (katolikusok, reformátusok, evangélikusok stb.) teljes mértékben elfogadják az evolúció elméletét.

Ezt csak azért írom le, mert sok tévhit kering a keresztényekről :) Írom mindezt természettudományt tanuló keresztényként... :)

De hogy a kérdésre válaszoljak: az evolúció valóban nem foglalkozik a keletkezés mikéntjével, azzal foglalkozik, hogy ha van egy adott fejlettségű és mennyiségű "állatom"/növényem, vagy bármim, akkor az hogyan, milyen elvek mentén fejlődik az évmilliók alatt. Mi a szelekciós előny, milyen változásokkal fejlődik a szervezet, ha mondjuk alkalmazkodnia kell, vagy nyerő stratégiát keres a fennmaradás versenyében. És még sok hasonló.

A földi élet feltételei valóban bonyolultak, de úgy pontosabb, hogy a Föld bolygó sokkal több szempontból van különleges helyen, mint sokan gondolnák (nem csak a naptól való távolság, de a bolygó és a Hold méretei, a mágneses tér erőssége, a galaxison belüli elhelyezkedés stb. is különleges jeleket mutatnak), de innentől már hit kérdése, hogy ezt Isten rakta le szándékosan így, vagy a nagyszámú bolygók közül logikusan van esély rá, hogy valamelyik ilyen lesz. Mivel ez hitbeli, meggyőződésbeli kérdés, ezért nem is érdemes rá bizonyítékokat keresni, mert nem lehet találni. Hinni lehet pró és kontra, és ez így van jól.

2013. szept. 13. 22:37
 7/18 anonim ***** válasza:

Kedves szpeti1991,

Tudtommal a keresztény hívők olyan 1 milliárd körül vannak.

Ha megnézed, én azt írtam, hogy pár százezer. Megközelítőleg ennyi lehet a hangoskodó kisebbség - a normális, a valóságot elfogadó hívőket nem szokta senki bántani (kivéve az elvakult marhákat, de azok marhák, nem emberek :D)

2013. szept. 13. 23:06
 8/18 A kérdező kommentje:
"Makacs" csiga 1.A fajok változatosságának automatizmusát azértvetem el,mert egy automatikus, önfentartó rendszer nem készít új fajokat,csak fentartja a meglévőköt.A táplálkozási láncból sem hiányzik egy szem sem,mert talán össze is omlana,jól átgondolt itt minden.Az evulíciós elmélet cáfolható,de még ez csak felvetés,mivel a cáfolathoz tények kellenének.Rosz hasnlat -részedről-a gravitáció mivel az vitathatatlan tény.Egyébként amiről kérdésemben írtam,egy fantazmagória részemről,és nem tud.vitát akarok.Üdv.
2013. szept. 14. 09:04
 9/18 A kérdező kommentje:
S.Butcher A kérdésem végén ott az ateista megjelölés,vagyis a hívők,egyházak véleménye nem befolyásol,nem is érdekel,kinőttem a meséket.Amit a 3-as kommentben írtam, nálam egy elképzelés,-nem az én találmányom-de foglalkoztat.Talán az is érdekes,álatfajok tűntek el és teljesen más kinézetű és méretűk jelentek meg.(sokszor ok nélkül)Külön fejezet az ember,vajon a többi eberszabású miért nem változik,pedig megvannak az adottságaik is?Szerinted az is véletlen,hoy az élethez szükséges valamennyi feltétel megvan,és jól működik? Üdv.
2013. szept. 14. 09:23
 10/18 szpeti1991 ***** válasza:

Sir Butcher!

Valóban, jól írtad, és igazából nem is neked szántam a kommentet, csak általánosságban próbáltam védeni a keresztényeket, mert előszeretettel szoktak egyenlőséget tenni a keresztény hit és az evolúció tagadása közé.

2013. szept. 14. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!