Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha az időben visszamennék és...

Ha az időben visszamennék és meglátnám saját magam, akkor a paradoxon miatt megsemmisülne a világegyetem?

Figyelt kérdés

Komolytalannak tűnhet a kérdés, és az időutazás valószínű nem is lehetséges. De ha mégis történne ilyesmi, és ellentmondásos dolgok történnének, az okozna valami rendkívülit, akár ezt?

Ha eltekintünk attól, hogy ez nem kivitelezhető, a tudomány mai állása szerint mégis hova vezethetne?

2014. máj. 1. 23:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Ha eltekintünk attól, hogy ez nem kivitelezhető, a tudomány mai állása szerint mégis hova vezethetne?"

Ha eltekintünk attól hogy ez - a tudomány jelenlegi állása szerint - nem kivitelezhető, akkor miért vársz a kérdésedre tudományos alapú választ?

2014. máj. 2. 23:36
 12/16 A kérdező kommentje:

Miért ne? Ehhez a részéhez nem annyira értek, és miért le lenne elképzelhető, hogy valami feltételezése van a tudománynak erről? Írtak is ilyeneket a válaszolók.

Azért hangsúlyoztam annyira, hogy ez nem lehetséges, hogy ne nézzenek bolondnak itt és ne töröljék a kérdést azért, mert ostobaságot kérdeztem.

2014. máj. 2. 23:54
 13/16 anonim ***** válasza:
14%

Idézlek ismét:

"Ha eltekintünk attól, hogy ez nem kivitelezhető,"

Tehát Te is tudod, hogy ez nem kivitelezhető, másként miért is akarnál eltekinteni ettől? Ha viszont tudod, hogy nem kivitelezhető, akkor miért vársz rá tudományos alapú, logikus választ?

Kérdezni egyébként nem lehet ostobaságot, legfeljebb értelmezhetetlen kérdést lehet feltenni. Ha valamiben nem vagy biztos, akkor előbb kérdezz, minthogy eleve feltételezel olyan dolgot, amiben nem vagy biztos. :)

A kérdésedet illetően lefordítva, először azt kellett volna megkérdezned, hogy lehetséges-e a múltba történő időutazás. Bár erről már sok kérdés volt kiírva, utánanézhetsz magad is a válaszoknak - azért leírom, hogy nem, a jelenlegi fizikai ismereteink szerint nem lehetséges. Illetve lehetséges lenne elviekben, de ez olyan speciális körülményeket követelne meg, amelyek megteremtésére a jelenlegi technológiai fejlettségünk és ismereteink alapján nem vagyunk képesek.

Innentől kezdve viszont az egész kérdésed bukik. Feltételezni lehet, hogy visszautazol az időben, de a feltételezésekre adandó válaszok nem feltétlenül takarják a valóságot. Vagyis csak a képzeleted szab határt annak, hogy mi lenne, ha visszautaznál az időben - de mivel jelenlegi tudásunk szerint ez nem lehetséges, így sosem fogod tudni eldönteni, hogy a kérdésedre adott válaszok mikor és hogyan esnek logikai csapdába, mikor siklanak ki a valóság vágányáról.

Érted?

2014. máj. 3. 00:23
 14/16 Petruska1020 válasza:
ha létezne valaha is olyan, hogy vissza lehetne menni a múltba, akkor már valaki megtette volna és tudnánk róla, mivel annyi primitív idióta van, hogy nyomot hagyna vagy legalább is nem feltűnés nélkül csinálná, mert akkor nem lenne értelme. De lehet, hogy valóban létezik és pl. hitler is a jövő embere volt, aki visszament, hogy bosszút álljon azon aki a jövőben bántaná és szabotálja. lehet megváltotta a világot vagy legalább is valami nagyon jót tett, hiszen most sokkal többen lennénk és az a sokkal több ember sokkal több kárt tudna tenni. Lehet még igy is túl sokan vagyunk és hamarosan eljön valaki a jövőből megint, hogy megritkítsa a népállományt annak érdekében, hogy a kevesebb ember minőségibb életet tudjon élni. a lényeg, hogy a történelem nagyobb mozzanatai is köthetőek lennének az idő utazáshoz. tehát ha lenne akkor az eredménye apokalipszis lenne
2014. máj. 6. 09:29
 15/16 A kérdező kommentje:

Sceptic !

Nekem nincs arra energiám, hogy filozofálgatásaidat olvassam, az utolsó kommented sem olvastam el. A korábbi válaszolók mind értették a kérdésem. Egyszerűen azért tettem fel a kérdést, mert felmerült bennem és érdekelt, mit mondhatnak rá azok, akik valamit lőnek a témához. Ennyi. Remélem, bonyolult.

2014. máj. 7. 19:26
 16/16 fGhw39-84th ***** válasza:

"Ha az időben visszamennék és meglátnám saját magam, akkor a paradoxon miatt megsemmisülne a világegyetem?"

Menj vissza, aztán majd kiderül.

2014. máj. 7. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!