Pontosan mit csinál egy asztrológus/asztrofizikus?
Azt értem, hogy csillagokkal meg az Univerzummal foglalkozik, de mégis, mit pontosan? Mit csinál minden nap amikor bemegy a munkahelyre? Ül és gondolkodik a Világegyetem rejtélyein? :D
Ha lehet értelmes válaszokat tessenek írni. Köszönöm.
akkor asztronomust irj, mert nem egeszen ugyanaz mint az asztrologus...
egyebkent a csillagaszat az elmeleti fizika korebe tartozik, megfigyelessel, elmeletek felallitasaval foglalkoznak.
A csillagász az asztroNÓMUS névre hallgathat, mert a tudománya az asztronómia, nem pedig az asztrológia.
Egyébként szerintem a legtöbb idejét a számítógép előtt tölti.
Alapesetben égitestek (napok, bolygók, üstökösök, aszteroidák, holdak, galaxisok) tulajdonságait méri és számolgatja egy csillagász. Ezekről llistát, nyilvántartást, adatbázist készít, azt rendszerezi és hasonlók.
Az izgalmas része az, amikor valami gyakorlatban hasznosítható területtel sikerül együtt dolgoznia, például sugárzásvédő ruhák és épületek tervezése, földmérés, ballisztikus rakéták programozása, műholdtervezés, ismeretlen földi élőlények felfedezése...
Egyrészt roppant sok a lehetőség, a csillagászat tudományágai több tucat lehetőséget adnak, főleg, ha a rokontudományokat is beleértjük, mondjuk a Föld, a Geotudományokat, amelyek időnként szoros kapcsolatban vannak.
Másrészről viszont ez függ a munkahelytől, a beosztástól, mert minden specializálódott, előfordulhat, hogy valaki csak színképeket elemez, de hát ez mindenhol így van, ha mondjuk az autógyártást veszed, ott is számtalan ipari tevékenység eredménye a kész termék, de az egyes esetekben könnyen meglehet, hogy egy adott munkakörben egész nap csak néhány mozdulatot végez az illető, hiszen a hatékonyság érdekében annyira meg van szervezve minden munkafolyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!