Csillagász vagy asztrofizikus legyek? Nagyon szeretem a fizikát és a matekot is, és nem tudok dönteni. Szerintetek melyik?
Azon, hogy most a csillagászat, vagy az asztrofizika a szélesebb terület, lehetne vitatkozni, igazából értelmezés kérdése, főleg, hogy rengeteg az átfedés, sőt, sok helyen tök ugyanarról beszélhetünk. Egyébként a csillagászok is tanulnak statfizt, részfizt, stb. A képzésben lényegében annyi a különbség, hogy ha elvégzed a Fizika BSc-t (ahol másodévben már felveheted a csill. szakirányt, az asztrofizt nem tudom hirtelen -- itt van két modul, az egyik, ahol a lényegesebb fizikus tárgyak 4 kreditesek, ez kell a fizikus MSc-re, és a másik, ahol kettő, ez célszerű a többire), utána mehetsz Csillagász MSc-re, vagy Fizikus MSc-re, aminek van asztrofiz szakiránya (lehet, hogy nem szakiránynak hívják, hanem modulnak, lényegtelen). Illetve Csillagász MSc-re lehet menni Földtudományi BSc-ről is, de ott kevesebb a fizikai-matematikai alapozás, aztán az áltrel-nél pl. ez már fájni fog :).
Én leginkább aszerint választanék a helyedben, hogy mi érdekel a csillagászaton belül. Szóval, mi érdekel leginkább?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!