Csillagász vagy asztrofizikus legyek? Nagyon szeretem a fizikát és a matekot is, és nem tudok dönteni. Szerintetek melyik?
Biztosan most is fel lehet venni asztrofiz. szakirányon a szükséges tárgyakat, de szerintem a 6 félév asztrofizika elég jól lefedi a statfiz, magfiz, mhd azon részeit, ami szükséges a csillagfejlődéshez/csillagszerkezetekhez. Sőt, azt hiszem, az mhd csak speciként jelenik meg mindenhol, kivéve Csillagász MSc. Persze gyanítom, hogy felvehetők fizikus szakon is a csillagász tárgyak, mint specik.
Viszont az biztos, hogy ha valaki kozmológiával foglalkozna inkább, annak az egy félév áltrel, ami most kötelező Csillagász MSc-én, meg a két félév kozmológia jó eséllyel keves lesz...
Az meg még most is igaz, hogy fizikus szakon valamivel keményebb a matematikai alapozás (bár a csoportelmélet pl. már ott is csak választható), a fizikai főleg (elmfiz tárgyak 4 kreditesek 2 helyett).
Eltelt elég sok év a kérdésfeltevés óta.
Érdekelne minket végül mi lettél kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!