Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nagyon érdekel/foglalkoztat...

Nagyon érdekel/foglalkoztat az univerzum, az űr, a világegyetem. Hogy tudhatnék meg többet róla?

Figyelt kérdés
Interneten már nagyon-nagyon sok mindent elolvastam róla. Egyszerűen vonz ez az egész.Esetleg tudnátok olyan munkákat mondani ami ezzel foglalkozik? És még egy kérdés... lehet hogy hülyeség, de hogy tudnék bekerülni a NASA kutatócsoportjába? úgy érzem muszáj ezzel foglalkoznom. 15/L

2014. ápr. 29. 16:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Minimum 50ezer körül kell rákölteni hogy normálisat kapj, 10-20 ezerért szinte mind gagyi. Én inkább azt mondanám, hogy gyűjts még, vállalj nyári munkát, és vegyél valami jó minőségűt. A gagyikkal el fog menni a csillagászkodástól a kedved, rossz minőségű objektív, okulár, mechanika, stb.
2014. ápr. 29. 17:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyébként érdemes személyesen is elmenni ilyen boltokba, és ott kérdezősködni, vagy esetleg e-mailon keresztül, mindkét Budapesti távcsőboltban segítőkészek(Legalábbis e-mailban, személyesen mostanába fogok menni én is)
2014. ápr. 29. 17:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Magyarországon az ELTE-n tanítanak csillagászatot.

Ezt a blogot biztos ismered:

[link]

Elég jó képet lehet belőle kapni róla, hogy mivel foglalkozik egy honi csillagász.

Aztán itt van ez az egyesület:

[link]

Vannak mindenféle programjaik, érdemes lehet náluk körülnézned.

Ha a NASA-hoz akarsz menni, akkor először is legyél perfekt angolból, és ahogy írtad is, legjobb talán egy amerikai egyetem diplomát szerezni hozzá. Ha én most 18 lennék és végtelen sok pénzem lenne, akkor az MIT-t választanám.

Megjegyzem, szerintem a NASA inkább foglalkozik (űr)repüléssel, valamint a Földet és a Naprendszert kutató szondák kifejlesztésével, mintsem csillagászattal és az Univerzum kutatásával.

Nekem lelkes laikusként úgy tűnik, hogy a hagyományos értelemben vett csillagászat Mekkája jelenleg Chilében van.

[link]

2014. ápr. 30. 09:11
 14/14 A kérdező kommentje:
13-as! Nagyon köszönöm, sokat segítettél!:)
2014. máj. 2. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!