Mi a véleményed a világegyetem kialakulásáról?
sok féle teória van (pl. egyetlen gondolat hatására jött létre , Isten teremtette, stb.)
Ti milyen véleményen vagytok?
"Ha a világegyetem lüktetne és már létezett volna mindig, akkor már az összes hidrogén elfogyott volna"
Nem én találtam ezt ki, hanem japán kutatók, számomra ez a legelfogadhatóbb magyarázat, ami jelenleg létezik.
A gyorsuló tágulásról pedig annyit, hogy nyilván lehet eltérő üteme a tágulásnak, pulzálás esetén előbb lelassul, majd megáll, végül elkezd "összehúzódni".
#5: Épp erről beszélek, hogy nem fog lelassulni és visszafordulni a tágulás. Az akkor történne csak meg, ha elég anyag lenne az univerzumban a negatív kozmológiai állandóhoz és nem létezne más gyorsulást okozó hatás a gravitáción kívül. A jelenleg favorizált kozmológiai modell szerint viszont a tágulás örökké gyorsulni fog:
Szia. Én nem hiszem, hogy Isten teremtette.
Szerintem folyamatosan tágul, mert van a gravitációnak egy "ellentettje", amelyet sötét energiának neveznek. Ez okozza azt, hogy egyes galaxisok, amelyek nincsenek elég közel egymáshoz annyira, hogy érvényesüljön a gravitáció, azok egyre inkább távolodnak. SZámos feltevés létezik, szóval ez nem is annyira hit kérdése, mint inkább a tudomány dolga, hogy ráleljen a válaszra. Ettől függetlenül, elképzelhető, hogy van egy nagyobb erő, ami irányít. Bár én, hozzáteszem, nem értek annyira a fizikához, de az Isten hat-nap-alatt-megteremtette elméletet irreálisnak tartom. A jelenlegi világ, a földi élet egy hosszú folyamat eredménye. Nem egy hatnapos munka.
Isten teremtette. Ha csak logikailag átgondoljuk, nem lehet másként: az ősrobbanás elmélet már gyermeki logikával is megcáfolható, azaz semmiből nem lesz valami. A pulzáló örök világegyetem elmélet megcáfolása már több logikát kíván, de ez sem nehéz: Univerzumunk eseményei szakaszokat alkotnak. Például egy H atom gerjesztett elektronja visszatér alapállapotába, vagy Földünk tengelye körül megfordul, vagy Napunk kitörése általi részecske invázió eléri Földünket... Tehát minden esemény egy szakasz a történések folyamában és mindegyik szakasz véges. Az események véges szakaszai véges rendszert alkotnak: legyen 1000-szer vagy 10^23-szor vagy akár 10^23^23^23^23...-szor ismétlődő egy adott esemény, akkor sem lesz a véges szakaszokból végtelen. Más megfogalmazással: az idő egy örök, azaz időtlen Univerzumban már pusztán logikailag sem lenne értelmezhető.
Egykori tanárom és brilliáns elme, Prof. Dr. Papp Sándor - aki mellesleg a kémiai tudományok doktora - egyszer a következőt mondta: az elektronpálya olyan mint az országút, akkor is ott van, amikor nem tartózkodik rajta elektron - mint amikor az országúton nincs autó, azonban maga az országút autó nélkül is létezik és így az elektronpálya is létezik elektron nélkül.
Évekkel utána, mára már rájöttem - kutató vegyészként sok matematika, fizika és töménytelen mennyiségű kémia foglalatossága után - hogy a professzor az Információra utalt, ami minden Univerzumunkban történő eseményt áthat, magában az anyagban benne leledzik, attól elválaszthatatlan. Mint ahogy a fentebb említett a H atom elektronpályái is előre kódoltak. Az Információ egy személy: az Ige, azaz Jézus Krisztus.
#8: ez valódi tartalom és jelentés nélküli maszlag.
Az, hogy "jelenleg nem vagyunk biztosak benne" nem ugyanazt jelenti, mint az, hogy "sosem fogjuk tudni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!