Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi volt az Univerzum előtt?

Mi volt az Univerzum előtt?

Figyelt kérdés
Ha ezen elkezdek gondolkozni, valahogy tudathasadás lép fel :D
2014. ápr. 26. 18:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
A semmi felfoghatatlan (már ha az volt). Annál is inkább, mert a nyelvben deklarálva van, a semminek is van jelentése, helye, használati értéke, tehát a semmi sem semmi, de mégis. Hát ezzel elleszünk egy darabig. :D
2014. ápr. 26. 18:53
 2/17 anonim ***** válasza:
Fogalmunk sincs. Én elképzelhetetlennek tartom, hogy ne lett volna semmi, hiszen valaminek okoznia kellett az ősrobbanást. Amíg nem tudnak olyat mutatni, hogy a semmiből lesz valami, addig feltételeznünk kell, hogy volt valami, hiszen most is van valami. Csak nem tudjuk, hogy mi.
2014. ápr. 26. 18:57
 3/17 A kérdező kommentje:

Ezért utálom ezt a kérdést :D

Egyszerűen miből jött?

De ha mindig is volt, akkor is valamiből kellett hogy keletkezzen!

Az ősrobbanás is csak a csillagok, bolygók, stb. keletkezése!

Remélem egyszer megfejtődik a kérdés, de nem hiszem hogy akkor még élni fogunk :(

"Semmi? Asszonygyák metakomunikatíve hogy semmi? Az van? szóval a semmi van? Nooormális? Hát a semmi az nem van, hanem nincs! Ha mer hogyha a semmi van, az pont hogy nincs semmi! Na de ha a semmi nincs, az meg már valami! Az meg már nem semmi!,, :DDD

2014. ápr. 26. 19:01
 4/17 A kérdező kommentje:

És egyébként hova tágul?

Vagy csak mi látjuk hogy tágul, mert egyre haladunk valamerre?

2014. ápr. 26. 19:11
 5/17 anonim ***** válasza:
7%
Én hívő vagyok. Csak egyvalamivel tudod magyarázni, hogy mi volt az Univerzum előtt. Azzal, hogy Isten teremtette és ő már öröktől fogva való. Kb. így lehet megmagyarázni.
2014. ápr. 26. 19:13
 6/17 anonim ***** válasza:

76%-os, ez pont nem magyarázat. Ha Isten örökké volt, akkor ennyi erővel már egyszerűbb feltevés, hogy az Univerzum is örökké volt.

Kérdező, a tágulást elég egyszerű elképzelni. Fogj egy egyenest, ami ugyebár végtelen. Ezt nyújtod a kétszeresére, akkor ugyanúgy végtelen marad, de a pontok távolabb lesznek egymástól. Nagyjából így lehet egyszerűen elképzelni a dolgot, csak 3 dimenzióban.

2014. ápr. 26. 19:17
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem, tényleg tágul, épp ebből következtették vissza a nagy bummot és az előtte lévő ki tudja mit. Most tényleg muszáj volt ezt megkérdezni?:D
2014. ápr. 26. 19:25
 8/17 A kérdező kommentje:

De Istennek is létre kellett hogy jöjjön, ha már itt tartunk.

Azért ezt az egyeneses példát se könnyű elképzelni, de nem lehetetlen, én inkább azt gondolnám hogy a gravitációs hatás miatt távolodunk egymástól, és ezért gondoljuk tágulásnak, merthát a végtelent hogy lehetne megnyújtani? Esetleg van valahol egy égitest, ami olyan nagyságú negatív gravitációs mezővel bír, hogy mindent eltaszít magától.

2014. ápr. 26. 19:27
 9/17 A kérdező kommentje:
A másik meg, hogy azt is elképzelehtőnek tartom, hogy akkora volt a nagy bumm, hogy még mindíg tol el minket a lökéshullám.
2014. ápr. 26. 19:28
 10/17 anonim ***** válasza:

#9 ez logikus is lenne. A probléma az, hogy a tágulás mértéke egyre növekvő, vagyis gyorsulva tágul univerzumunk. Így biztosan nem csak a kezdeti energia az, ami egymástól távolítja a kozmikus objektumokat (galaxisokat), mert akkor lassuló tendenciát mutatna a tágulás.

#8 A fentebbiekből következően valóban kell lennie valaminek, ami folyamatosan növeli a tágulás sebességét, mértékét. Valami van, ami egyre növeli az egymástól távolodó galaxisok sebességét, vagyis folyamatos taszítóerőt fejt ki köztük. De egyelőre fogalmunk sincs, hogy mi lehet ez. Ezért aztán adtak neki egy olyan, sejtelmes nevet, hogy sötét energia. Ezt nem tudjuk mi, csak tudjuk hogy van, kell lennie.

Ráadásul, univerzumunk össztömege is jóval nagyobb, mint amennyire a benne található anyagmennyiség enged következtetni. Tehát jóval több anyagnak kell lennie benne, mint amennyi látszik/látható. Ezt sem tudjuk, mitől van, így az előbbiekben leírt, sötét energia mintájára ezt a hiányzó (helyesebben nem látható, közvetlenül nem érzékelhető) tömeget meg elnevezték sötét anyagnak.

Talán az elkövetkezendő évtizedek során sikerül lelebbenteni a fátylat ezekről a rejtélyekről. Én nagyon kíváncsi vagyok rá, vajon mi okozhatja ezeket az anomáliákat. Van rá saját elméletem, talán majd kiderül míg élek, hogy mennyire helytálló :)

2014. ápr. 26. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!