Szerintetek mi volt az univerzum előtt? Semmi? Az nem lehet. A semmi is lett valamiből, és az a valami hogy jött létre?
Energia. Ami anyaggá és térré alakult az ősrobbanás folytán.
Honnan volt az energia? Pasz. Ide lehet Istent berakni, akinek ez a világnézete, vagy nem tudom mit, akinek nem.
ezen én is szoktam gondolkodni.
meg azon még, hogy mi van az univerzumon kívül. nem tudom elképzelni, hogy valami végtelenig tart. végtelen.. ha meg nem végtelen, akkor mi van utána? egyszerűen nem tudom elképzelni..
Mi van utána?
Semmi. Légüres tér.
A legnépszerűbb elmélet az, hogy az univerzum egy "buborék" egy magasabb dimenziójú térben. Valószínűleg rengeteg, univerzum létezik, különböző fizikai törvényekkel.
Van olyan elmélet is, hogy minden egyes fekete lyuk létrehoz egy új univerzumot aminek a tulajdonságai kicsit eltérőek.
Nekem a legelső tűnik reálisnak.
Az is lehet, hogy az univerzum nem tágul a végtelenségi, hanem a gravitációs vonzás újra összerántja egy szingularitásba, ezt "nagy reccs"-ként szokták emlegetni.
Sajnos még nem tudjuk megítélni, hogy összeroppan e az univerzum, vagy tágul a végtelenségig.
Valószínűleg egy ilyen összeesést egy újabb ősrobbanás követ.
Egy igen népszerű elmélet még, hogy a világegyetemet egy szakállas öregúr teremtette 7 nap alatt, aki mindig is létezett :).
Ez azért irreális mert az intelligencia magától nem jön létre. Egyetlen logikus magyarázatot ismerünk az intelligencia kifejlődésére, ez pedig a magukat kis hibákkal reprodukálni képes élőlények természetes szelekciója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!