Fénysebesség mindenre vonatkozik (sugárzás rádióhullám egyebek) vagy csak tömeggel rendelkező fizikai egységre?
#20, a hozzászólásodból viszont úgy tűnik, te a kvantummechanika minden apró jelenségével, rejtelmével tökéletesen tisztában vagy, és mindent értesz ami a kvantumok világában történik :) Én meg ehhez gratulálok neked, de komolyan :)
"egy pillanatig sem zavarjon, hogy a kvantumfizika alapja a hullámfüggvény, a valószínűség, úgyhogy te tulajdonképpen azt írtad, hogy az egész egy nagy baromság."
Kérlek idézd nekem az írásomból azt a részt, ami számodra ezt jelentette. Csak hogy kijavíthassam a félreértelmezhető dolgokat, mert egyáltalán nem így gondoltam, ahogyan te leírtad. Tehát az, hogy szerintem még nem ismerjük a lehető legapróbb részletekig a kvantummechanika jelenségeit, működését, miért is jelentené azt, hogy a kvantummechanika alapját NEM a hullámfüggvények, a valószínűségek jelentik?
"Tehát az, hogy szerintem még nem ismerjük a lehető legapróbb részletekig a kvantummechanika jelenségeit, működését, miért is jelentené azt, hogy a kvantummechanika alapját NEM a hullámfüggvények, a valószínűségek jelentik?"
nem tudom. ez ugyanis a te gondolatod, nem az enyém.
konkrétan én ezt írtam:
"ott ugyanis egy konkrét eseménynek jellemzően nincs oka."
erre te ezt beidézted és ezt írtad:
"Vagy csak még nem jöttünk rá, nem láttuk meg, nem ismertük fel az okot."
ez egészen konkrétan tagadása annak, amit én írtam.
nem lehet egy seggel két lovat megülni. vagy elfogadod a kvantumfizikát és akkor vagy kidobod (vagy esetleg felismerhetetlenül kitágítod, mint fogalmat) a kauzalitást, vagy ragaszkodsz a kauzalitáshoz és akkor kidobod a kvantumfizikát.
másképp nem megy. ;)
Nem értem, a kvantummechanika hol tagadja a kauzalitást.
A Schrödinger egyenlet egyik oldalán ott a hullámfüggvény idő szerinti deriváltja. A másik oldalon a Hamilton operátor. Tehát a hullámfüggvény fejlődését a rendszerre ható erők (potenciálok) szabják meg. Az ok szabja meg az okozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!