Meddig élhet egy ember?
Szeretném már itt az elején leszögezni, hogy csak és kizárólag tudományos szempontból érdekel a dolog.
A kritériumaim a következők:
Az adott ember egy teljesen átlagos ember. Születésétől kezdve az emberi szervezetnek legkedvezőbb környezetben él. Nincs semmilyen testi-lelki rendellenessége (illetve a mi szempontunkból most a személyisége is lényegtelen), a lehető legmegfelelőbben táplálkozik, és semmilyen káros dolgot nem csinál illetve élete során egyszer sem szenved el komolyabb sérülést. - Lényegében a kérdésem az, hogy maga az emberi szervezet meddig képes életben maradni, ha minden szempontból a legideálisabb környezetbe van helyezve?
#9 Köszönöm, kb ilyen választ vártam! :)
#10 Nem tudom hogy minek kellett átmenni bunkóba, szimplán nem a kérdésemre válaszoltatok (egy embert kivéve). Lehet, hogy én nem vagyok érthető, de ettől még nem kell lehülyézni, meg azt tettetni, hogy egy retardált oposszum vagyok kék overálban.
Válaszolva neked, kedves #10 (Lassan olvasd, hogy megértsd!) :
- Nem tudom, hogy hallottál-e már arról, hogy "spekuláció". Látom használtad a becslés szót, tehát nem járhatsz nagyon messze agyilag a dologtól. Az érdekelt, hogy (pl biológusok, akik végeznek becsléseket, mert így működik a tudomány) mi a becsült értéke ennek. Hogy maga a szervezet kb mennyi életévre van "teremtve".
- Erre konkrétan valóban nem tértem ki, de reméltem, hogy kivehető a dologból, hogy az alanyunk nem lesz rákos sem, mert alapjáraton (ha jól tudom) nincs belekódolva a génállományba, hogy rákosak legyünk. Vagyis az alanyunk ezt az embercsoportot képviselné, akiknél nem alakul ki rák. És mint említettem betegségek sincsenek, vagyis innentől, ahogy kivettem az immunrendszer "értelmét vesztette".
- Fent írtam, hogy a mi szempontunkból a személyisége is lényegtelen, tehát nem érzékeli az alany (akkor nem ember, csak a szervezete ember, így most jobban megérted?), hogy nincs emberek között, alapból kilőve ez az indoklásod is.
- SEHOL, ismétlem: SEHOL nem kértem pontos időt! Megint csak indokolatlanul arrogánsak vagyunk egymással, aminek semmi értelme. Köszönöm a feltételezést, de annyira nem vagyok hülye, hogy azt gondoljam létezik egy ilyen konkrét szám.
A #9-esnek még egyszer köszönöm, további válaszokat azért még várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!