Hogyan élhet az ember egészséges életmódot, ha nincs sok pénze? (táplálkozás szemszögéből)
nem mindenki teheti meg hogy minden nap csirke hust egyen, vagy túrót vacsorázzon.. drágák a zöldségek is, főleg télen, meg ugy kollektiva minden..
kevés pénzzel, általában az olcsó kaják az ebédek otthon, legyen az túróstészta, vagy pizzatészta sonkával sajttal megsütve, rakottkrumpli virslivel, palacsinta stb..
Nem kell ahhoz sok pénz...tévedés ez a szemlélet, hogy sok pénz kell, jól kell összeállítani az étrendet.
Pl. barna kenyérből hamarabb jól laksz, így feleannyival számolok, igaz drágább, de ugyanannyira jön ki étkezésre.
Nem kizárólag pénz kérdése.
Írod a túrós tésztát. De ha simán eszed magában a túrót, akkor drága? Ha tésztára teszed, akkor nem?
Párolt zöldségeket mirelitből is lehet készíteni, az nem drága.
Egyébként a zöldség is nagyban függ, hogy hol veszed. Én szeretem a spenót leveleket salátának. Vannak az előrecsomagolt dobozos/zacskós változatok 200-300 Ft között. Múltkor volt a zöldségesnél kimérve, telepakoltam egy zacskót, 75 Ft volt!!! És két alkalommal lett belőle saláta.
Pizzatésztához megveszed a sajtot és a sonkát, már szerintem kerül annyiba, mint a csirkemell. Csirkemellet sokszor szoktak akciózni is. Akkor érdemes venni és le lehet fagyasztani, hónapokig eláll.
És így tovább . ..
2-es vagyok
Még eszembe jutott pár dolog, ami egyáltalán nem kerül pénzbe, sőt inkább spórolás :)
Nem kell üdítőket inni, ha szomjas vagy, inkább igyál vizet. Nem kell ásványvíz, jó a csapvíz is.
Nem kell mindennap nassolni, csoki, süti, keksz, chips, stb. Ezek is sokba kerülnek.
És miért van kialakítva úgy a renszer, hogy a lakosság igen kis hányadánál összpontosul a vagyon túlnyomó része, míg óriási embertömegeknek csak kevés jut?
Mert az a rendszer, ami ellen elfelejtünk kellő határozottsággal tiltakozni, felvenni a harcot az ilyen. Nem élhetsz egészségesen ebben a rendszerben. Ha te igen, mert egy enyhén jobban kereső kisebbséghez tartozol, akkor helyetted majd lesz 20 másik akinek nem lesz pénze zöldségekre, húsra.. Bio zöldségekről, jó minőségű húsról már nem is beszélve.
lekezelö hangnemü válaszolok.. nem eszem édességeket.. semmi csokit, semmi kekszet, semmi üditö.. csak szénsavmentes ásványviz. másra pénzem sem lenne..
és igen, a szüleim nem tudnak nekem minden nap diétás kajákat csinálni, mert ök nem akarnak azon élni. igy a sonka meg a sajt a pizzára megy, amiböl nem csak én eszek, hanem mind a négyen. bár ez csak hétvégén van igy, hétköznap koliban vagyok.
nem várom el a szüleimtöl hogy ök vegyenek nekem külön turot meg külön csirkemellet, én pedig nem kapok annyi ösztöndijat, hoyg ilyeneket tudjak venni, mert az egyböl elmegy kolira, bérletekre.. és volt olyan nap, amikor inkább nem ettem semmit, csak ha találtam otthon 1-1 almát , vagy paprikát magában, mert nem akartam az otthoni hizlalo ebédet, más meg nem nagyon volt.
*válaszolok = válaszóló! akart lenni, aki jött a tábla csokival.
egyébként köszönöm az ötleteket, igyekszem salátákat összeállitani majd, és várom a további tanácsokat :)
igazad van, nem irtam le minden tényezöt. de szerintem sokan vannak igy vele, hogy nincs elég pénzük, vagy talán idejük sem arra, hogy egészségesebben táplálkozzanak, mert manapság reggeltől estig dolgozik mindenki, aztán összeüt valamit, ami hamar készvan (ide jött az általánositható turostészta, vagy pizza), mert már mindenki éhes, akkor még lesz talán egy kis ideje az embernek a családjára is.
elnézést , már én is felhuztam magam kicsit, mert most kezdem átlátni, hogy mennyire el van szúrva itt minden.. nincs ideje senkinek semmire, (gondolok itt a felnöttekre akik kidolgozzák az életük egy kis fizetésért) , mondjuk ez egy teljesen másik téma, ne is menjünk talán bele. csak elszomorodtam kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!