Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Isten avagy ősrobbanás?

Isten avagy ősrobbanás?

Figyelt kérdés
Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy szerintem melyik az igaz, habár majdnem minden érv az ősrobbanás (evolúció stb.) mellett szól. De ha ez így van, akkor az az anyag (energia) ami az ősrobbanás előtt egy picike pontban volt az hogyan került oda? Mi "indukálta" az ősrobbanást hiszen azt nehezen tudom elképzelni, hogy a semmiből hirtelen létrejött egy egész világegyetem. El tudná magyarázni nekem ezt valaki tudományos érvekkel?

2014. ápr. 13. 13:16
 51/107 anonim ***** válasza:
0%

": Mi is az ateizmus? A hitrendszerben való hívés hiánya. Ezt nehéz lenne egyfajta vallási irányzatnak nevezni"

mivel bizonyítani nem tudod az ateizmus létjogosultságát, így HISZEL benne, ergo hit !

2014. máj. 14. 14:54
 52/107 anonim ***** válasza:
100%
Tedd tisztában magadban a hit, a vallás, az ateizmus fogalmakat. Az előző hsz-edben még vallásról írtál, most meg már hitről írsz. Ettől az ateizmus továbbra sem lesz vallás.
2014. máj. 14. 15:04
 53/107 anonim ***** válasza:
0%
de vallás. nincs és soha nem is lesz az ateizmusra bizonyíték. te és elvbarátaid ateizmust VALLOTOK. ennyi. nem több és nem más.
2014. máj. 14. 15:09
 54/107 anonim ***** válasza:
0%

bizonyíték hiányában HISZTEK BENNE (mert ez ízlik nektek, nem az igazság) és VALLJÁTOK az ateista "dogmákat" ti. abiogenezis, evolúció, ősrobbanás. "szent könyveitek" a tudományosnak beállított folyóiratok, "tan" könyvek, cikkek, írások....

papjaitok a "tudósok".

több ízben, és több helyütt volt róla szó, hogy a mai kor (új) vallása az ateizmus.

2014. máj. 14. 15:13
 55/107 anonim ***** válasza:
100%
Láttál már ateistákat összejönni egy közös cél érdekében, mely során valamilyen bálványt imádnak? Láttál már ateistákat egységes hitrendszert kiépíteni és a szerint élni? Láttál már ateistát valamilyen saját kútfőből kreált ünnep előtt tisztelegni? Láttál már ateistát imádkozni? Épp ezért nem vallás. Rá lehet erőszakolni a vallás kifejezést az ateistákra, ha nagyon akarod, de az mindig is csak ráerőszakolás lesz, mert mindig is ki fog lógni a lóláb.
2014. máj. 14. 15:20
 56/107 anonim ***** válasza:
100%

Az evolúció folyamatát pedig már a legfőbb keresztény főnök, a pápa is elismerte mint működő, az élet folyamatát alapvetően meghatározó folyamatot, szóval az ellen nem tudom miért jártatod még mindig a szádat. Ennek tagadása már inkább minősül az ősidőkből visszamaradt, dogmatikus vallásmaradványnak.

De már megint minek vitázom egy olyannal, akinek fogalma sincs azon dolgokról, amelyekről vitába bonyolódik...

2014. máj. 14. 15:23
 57/107 anonim ***** válasza:
0%

"Láttál már ateistákat összejönni egy közös cél érdekében, mely során valamilyen bálványt imádnak?"

jóhogy ! "tudományosnak" kikiáltott konferenciák, ahol a hazugsággal kábítják egymást. (nem az orvos v töri tudományra gondoltam, mielőtt ezzel jönnél)

"Láttál már ateistákat egységes hitrendszert kiépíteni és a szerint élni?"

hát hogyne! nincs Isten! mind ezt vallja, e szerint él. Nincs természetfeletti, csak az anyag! ebben hisznek kajakra.

"Láttál már ateistát valamilyen saját kútfőből kreált ünnep előtt tisztelegni?"

persze! Darwin szülinapja.

"Láttál már ateistát imádkozni?"

az ima valódi jelentése szerint nem, de ez nem is lényeg

"Épp ezért nem vallás."

ha nem látod be, attól még az.

"Rá lehet erőszakolni a vallás kifejezést az ateistákra, ha nagyon akarod, de az mindig is csak ráerőszakolás lesz, mert mindig is ki fog lógni a lóláb."

milyen lóláb? ami vallás, az vallás, hiába is tagadod.

2014. máj. 14. 15:26
 58/107 anonim ***** válasza:
0%

"Az evolúció folyamatát pedig már a legfőbb keresztény főnök, a pápa is elismerte"

a katolicizmus félrement. ne hivatkozz rá.

ennyi erővel a fajelméletnek is igaza van mert Dolfi papa nyomatta ezerrel.

2014. máj. 14. 15:28
 59/107 anonim ***** válasza:
100%
Te meg egy vallási hülye vagy, és kész. Ezzel azt hiszem, mindketten lezártnak is tekinthetjük ezt a témát a magunk részéről, nem igaz? :)
2014. máj. 14. 15:29
 60/107 anonim ***** válasza:
0%

A világi humanisták (filozófiai értelemben vett humanisták) már eleve ateisták.

Mégis, az I. és a II. Humanista Kiáltvány 1980-as előszava maga jelenti ki:

"A humanizmus egy filozófiai, vallási és erkölcsi nézőpont" (Humanist Manifestos I & II, Buffalo, Prometheus, 1980, 3.o).

1934-ben John Dewey, a neves humanista, aki a természetfölöttit általában és a természetfölöttti Istent konkrétan elutasította, írt egy könyvet A Common Faith (Egy általános hit) címmel (New Haven, 1934), melyben ezt állította (87.o.):

"Itt megtalálható egy vallásos hit minden eleme, amely nem korlátozódik szektára, osztályra vagy fajra... csak annyi van hátra, hogy határozottá és harcossá kell tenni".

A fajok eredete kiadásának centenáriumi ünnepségén, amelyet a Chicagói Egyetem tarott 1959-ben, Sir Julian Huxley előadásában kijelentette:

"Végül is az evolúciós látomás lehetőve teszi számunkra, hogy felismerjük- bármennyire tökéletlenül is - annak az új vallásnak a vonásait, mely minden bizonnyal ki fog emelkedni, hogy szolgája az eljövendő korszak igényeit."

2014. máj. 14. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!