Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Isten avagy ősrobbanás?

Isten avagy ősrobbanás?

Figyelt kérdés
Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy szerintem melyik az igaz, habár majdnem minden érv az ősrobbanás (evolúció stb.) mellett szól. De ha ez így van, akkor az az anyag (energia) ami az ősrobbanás előtt egy picike pontban volt az hogyan került oda? Mi "indukálta" az ősrobbanást hiszen azt nehezen tudom elképzelni, hogy a semmiből hirtelen létrejött egy egész világegyetem. El tudná magyarázni nekem ezt valaki tudományos érvekkel?

2014. ápr. 13. 13:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/107 anonim ***** válasza:
0%
10-.es gratula jól nyomod!Kérdező,nyugi nem én háborgok,én fejből nyomom az anyagot!Bocs de tévedsz a műholdakkal kapcsolatban!Bizonyíték:Írj magadnak egy e-mailt,csodát fogsz látni,ha kielemzed!
2014. ápr. 13. 15:07
 12/107 A kérdező kommentje:
Ja igen igazad van tényleg azért állítják be az órát mert lassabb ott az idő a sebessége miatt. Nagy sebesség=lassab idő. De a kettes válaszoló azt írta hogy azért állítják be mert az űrben lassabb az idő és én erre írtam hogy gyorsabb mert kisebb a gravitáció csak eközben nem gondoltam hogy a műholdnak sebessége is van :)
2014. ápr. 13. 15:13
 13/107 anonim ***** válasza:
0%
Szét offolom magam:)!Előbb-utóbb az én "0%"-os válaszom lesz a megoldás hidd csak el.A nincsből még egy foton se jöhet létre!Az a szitu itt,mint Colombus-nál!Ő véletlenül bebizonyította,hogy minden dolog önmagába fordul vissza!
2014. ápr. 13. 15:14
 14/107 anonim ***** válasza:
97%

#13: muszáj neked teleszemetelni ezt a kérdést a sok sületlenségeddel?

Kérdező: Valóban nem tudjuk. Az ember mindössze alig néhányezer éve lépett a civilizációs korszakába, és csupán az elmúlt néhány században sikerült azt a technológiát kifejlesztenie, ami ezen kérdések tudományos alapú vizsgálatához szükséges. De még ezen a téren is gyerekcipőben jár, sokat kell még fejlődnie, hogy legalább részben értelmes választ tudjon adni a kérdésedre. Annyi bizonyos, hogy az az univerzum, amelynek mi is lakói vagyunk, egy 13,7mrd évvel ezelőtti szingularitásból indult ki. Ez volt az Ősrobbanás, vagyis a világunk kezdete. Ennyire tudunk a jelenlegi technológiai fejlettségünk segítségével visszatekinteni - az ennél korábbi történések egyelőre az ismeretlenség homályába vesznek. Mindenesetre folyamatosan fejlődik a technológia, aminek segítségével egyre több és pontosabb adat áll majd később rendelkezésünkre, és még az is előfordulhat, hogy az Univerzumunk születése előtti időszakot is képesek leszünk kutatni, vizsgálni - már ha volt olyan, hogy előtte. Ez is csak feltételezés, mert egyelőre erre sincs semmi kézzelfogható, felhasználható bizonyíték, hogy volt-e egyáltalán olyan, hogy 'Univerzumunk születése előtt'. Lehet hogy volt, lehet hogy nem (én amondó vagyok, valaminek kellett lennie); és ha volt is akkor az hogy nézett ki, hogyan működött, milyen fizikai törvények irányították és mit csinált hogy olyan lett amilyen az Univerzumunk volt a születése pillanatában - erről egy szemernyi adatunk nem sok, annyi sincsen egyelőre.

2014. ápr. 13. 15:29
 15/107 anonim ***** válasza:
7%
Itt a válasz mindenkinek"Valóban nem tudjuk."!!!!A nem tudás nem mentesít.... na pá jó szórakozást,ja el ne felejts lepontozni:)
2014. ápr. 13. 15:46
 16/107 Hengerelőhereverem ***** válasza:
29%

Nem akarok butaságot írni, de ugye az energia megmaradás törvénye kimondja, hogy egy zárt rendszeren belül az energia állandó.

Ebben a esetben amikor az ősrobbanáshoz energiát kaptunk akkor annak nem ezen zárt rendszeren belülről kellett érkeznie, hanem valahonnan kívülről és innen kezdődnek a találgatások pl.: transzcendens világból érkezett az energia és akkor azt ami, aki adta nevezhetjük istennek is, de az sem biztos, hogy szándékos dolog volt, tehát innentől kezdve kérdéses a teremtő elnevezés.

2014. ápr. 13. 19:04
 17/107 Hengerelőhereverem ***** válasza:
29%
Ja és az energia megmaradás törvénye egy olyan törvény amit még az istenhívők is elismertek, tehát mindenképpen a mi zárt rendszerünkön kívülről jött valami energia löket ami mindezt megcsinálta.
2014. ápr. 13. 19:06
 18/107 anonim ***** válasza:
56%

"amikor az ősrobbanáshoz energiát kaptunk"

És ezt a marhaságot ki mondta neked?

Jók azok az okfejtések, amik teljes baromságokból indulnak ki...

2014. ápr. 15. 16:09
 19/107 anonim válasza:
10%

Nekem van erre 2 mesém is, amivel lecsillapítom magam, de szeretnék a végén rátérni egy tényre is. FELHÍVOM A FIGYELMET EZEK CSAK MESÉK, AZ ÉN GONDOLATAIM, AMIVEL ÉN EGYEZEK, LEHET, HOGY VAN BENNE EZOTÉRIA, DE A KÉRDÉSRE A CSILLAPÍTÓ VÁLASZT MEGKAPJA AZ EMBER! Persze, ha hisz benne.

Szóval, először is úgy képzelem el ezt az egészet, hogy a világegyetemen kívüli rész egy több részből álló rács szerű valami, és minden cellában van egy világegyetem. Ezek mondjuk a dimenziók. És talán, egyik-másik világ reakcióba lépése miatt létrejöhet egy új világegyetem. Szóval gyakorlatilag lehet egy cellában semmi, de egy mellette lévő cella betöltheti ezt a semmit.

Hogy miért lehet ebben igazság? Egy hangya tudja, hogy mekkora a Föld? Egész életében utazhat, mégsem fogja átjárni az egész világot. Nos, ebben a cellaszerkezetben mi vagyunk a hangyák, nem tudjuk meg, amíg ki nem nézünk, de legalább van egy újabb érvünk, amire lehet készülni, ha esetleg veszélyes dolgokkal kell szembenéznünk.

Másik elvem, hogy a világegyetem egy véges dolog, csak ugyanígy a hangyás dolog, még nem tudtuk felfedezni. Az elvem szerint a dimenziók egybe vannak olvadva, szóval, ha meghalunk, akkor egy másik dimenzióban a lelkünk lesz a testünk. Ez rendben is van, de akkor hogy jött létre a világegyetem? Hát egy ilyen körforgásból. Most itt van valami, de a másik dimenzióban semmi.

És miért jó ebben hinni? Nem tudom, ez csak egy szüleménye a fejemnek, az ezotéria összekapcsolásával. És persze a reinkarnációt is alátámasztja.

Nos, a tény amit közölni szeretnék. Senki sem tudja, hogy mi van odakint. Amíg létezik a marketing világa a Földön, és léteznek fekete ruhás emberke, akik bekötik a szemünket, hogy a marketing ne omoljon össze, addig nem tudjuk pontosan mi van, és mi lehet odakint. Ki tudja, a periódusos rendszerünk nem e csak a töredéke a kint lévő anyagoknak? Mi van, ha egy fejlettebb civilizáció képes meghatározni a reinkarnálódó társainak hollétét?

Kérdés van, a válasz pedig: Éld az életed úgy, ahogy akarod, és keress minél több kérdésedre választ! Ha nem találsz, ne add fel, közelítsd meg más szemszögből a kérdést! Amíg nem tudjuk, hogy mi van halál után, élj úgy, hogy nem lesz holnap!

2014. ápr. 19. 22:41
 20/107 anonim ***** válasza:
23%
Jé van normális emberi magyarázat is,nehogy azt hidd hülyeséget írtál!Nálam te vagy a nyerő!De azok a "rácsok" akkor is magukba fordulnak vissza és így lehet a végtelen fogalmát is megmagyarázni,ami már lassan nem fogalom lesz,ha némelyik maradi felfogású nem kötne bele mindenbe!A hangyás dolog zseniális!Ezen én is gondolkodtam és az én véleményemet elmondtam,persze jött a szokásos lepontozás:).Mert az a hangya agy képes felfogni a mi létezésünket?Nem hinném!Mi van ha mi is egy felsőbb rendű faj létezését nem ismerjük el ami akár itt él velünk párhuzamosan a Földön!Mert,lehet az ő szemükben mi vagyunk a hangyák!Gratulálok ehhez a felfogáshoz őszintén!Te egy gondolkodó ember vagy,úgy mint én,nem pedig ötlet tolvaj,vagy linkelgetős!Pacsi érte,de 1000%-ban,ha lehetne!
2014. ápr. 19. 23:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!