Isten avagy ősrobbanás?
#13: muszáj neked teleszemetelni ezt a kérdést a sok sületlenségeddel?
Kérdező: Valóban nem tudjuk. Az ember mindössze alig néhányezer éve lépett a civilizációs korszakába, és csupán az elmúlt néhány században sikerült azt a technológiát kifejlesztenie, ami ezen kérdések tudományos alapú vizsgálatához szükséges. De még ezen a téren is gyerekcipőben jár, sokat kell még fejlődnie, hogy legalább részben értelmes választ tudjon adni a kérdésedre. Annyi bizonyos, hogy az az univerzum, amelynek mi is lakói vagyunk, egy 13,7mrd évvel ezelőtti szingularitásból indult ki. Ez volt az Ősrobbanás, vagyis a világunk kezdete. Ennyire tudunk a jelenlegi technológiai fejlettségünk segítségével visszatekinteni - az ennél korábbi történések egyelőre az ismeretlenség homályába vesznek. Mindenesetre folyamatosan fejlődik a technológia, aminek segítségével egyre több és pontosabb adat áll majd később rendelkezésünkre, és még az is előfordulhat, hogy az Univerzumunk születése előtti időszakot is képesek leszünk kutatni, vizsgálni - már ha volt olyan, hogy előtte. Ez is csak feltételezés, mert egyelőre erre sincs semmi kézzelfogható, felhasználható bizonyíték, hogy volt-e egyáltalán olyan, hogy 'Univerzumunk születése előtt'. Lehet hogy volt, lehet hogy nem (én amondó vagyok, valaminek kellett lennie); és ha volt is akkor az hogy nézett ki, hogyan működött, milyen fizikai törvények irányították és mit csinált hogy olyan lett amilyen az Univerzumunk volt a születése pillanatában - erről egy szemernyi adatunk nem sok, annyi sincsen egyelőre.
Nem akarok butaságot írni, de ugye az energia megmaradás törvénye kimondja, hogy egy zárt rendszeren belül az energia állandó.
Ebben a esetben amikor az ősrobbanáshoz energiát kaptunk akkor annak nem ezen zárt rendszeren belülről kellett érkeznie, hanem valahonnan kívülről és innen kezdődnek a találgatások pl.: transzcendens világból érkezett az energia és akkor azt ami, aki adta nevezhetjük istennek is, de az sem biztos, hogy szándékos dolog volt, tehát innentől kezdve kérdéses a teremtő elnevezés.
"amikor az ősrobbanáshoz energiát kaptunk"
És ezt a marhaságot ki mondta neked?
Jók azok az okfejtések, amik teljes baromságokból indulnak ki...
Nekem van erre 2 mesém is, amivel lecsillapítom magam, de szeretnék a végén rátérni egy tényre is. FELHÍVOM A FIGYELMET EZEK CSAK MESÉK, AZ ÉN GONDOLATAIM, AMIVEL ÉN EGYEZEK, LEHET, HOGY VAN BENNE EZOTÉRIA, DE A KÉRDÉSRE A CSILLAPÍTÓ VÁLASZT MEGKAPJA AZ EMBER! Persze, ha hisz benne.
Szóval, először is úgy képzelem el ezt az egészet, hogy a világegyetemen kívüli rész egy több részből álló rács szerű valami, és minden cellában van egy világegyetem. Ezek mondjuk a dimenziók. És talán, egyik-másik világ reakcióba lépése miatt létrejöhet egy új világegyetem. Szóval gyakorlatilag lehet egy cellában semmi, de egy mellette lévő cella betöltheti ezt a semmit.
Hogy miért lehet ebben igazság? Egy hangya tudja, hogy mekkora a Föld? Egész életében utazhat, mégsem fogja átjárni az egész világot. Nos, ebben a cellaszerkezetben mi vagyunk a hangyák, nem tudjuk meg, amíg ki nem nézünk, de legalább van egy újabb érvünk, amire lehet készülni, ha esetleg veszélyes dolgokkal kell szembenéznünk.
Másik elvem, hogy a világegyetem egy véges dolog, csak ugyanígy a hangyás dolog, még nem tudtuk felfedezni. Az elvem szerint a dimenziók egybe vannak olvadva, szóval, ha meghalunk, akkor egy másik dimenzióban a lelkünk lesz a testünk. Ez rendben is van, de akkor hogy jött létre a világegyetem? Hát egy ilyen körforgásból. Most itt van valami, de a másik dimenzióban semmi.
És miért jó ebben hinni? Nem tudom, ez csak egy szüleménye a fejemnek, az ezotéria összekapcsolásával. És persze a reinkarnációt is alátámasztja.
Nos, a tény amit közölni szeretnék. Senki sem tudja, hogy mi van odakint. Amíg létezik a marketing világa a Földön, és léteznek fekete ruhás emberke, akik bekötik a szemünket, hogy a marketing ne omoljon össze, addig nem tudjuk pontosan mi van, és mi lehet odakint. Ki tudja, a periódusos rendszerünk nem e csak a töredéke a kint lévő anyagoknak? Mi van, ha egy fejlettebb civilizáció képes meghatározni a reinkarnálódó társainak hollétét?
Kérdés van, a válasz pedig: Éld az életed úgy, ahogy akarod, és keress minél több kérdésedre választ! Ha nem találsz, ne add fel, közelítsd meg más szemszögből a kérdést! Amíg nem tudjuk, hogy mi van halál után, élj úgy, hogy nem lesz holnap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!