Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi számít életnek?

Mi számít életnek?

Figyelt kérdés

Ez alatt arra gondolok pl csinálnák egy játékot ahol a szereplőknek saját múltjuk volt, saját döntéseik vannak valódi érzelmeik vannak és jövőjük lenne akkor ők élnének?

Esetleg egy robotot csinálnák aminek ugyan ezek a tulajdonságai lennének. Nemtudtam rá keresni lehet valahol már fent van a kérdés az se biztos a legjobb helyre tettem fel de talán az élet legjobban a természethez kapcsolódik

2014. márc. 30. 05:03
1 2 3 4
 11/35 Hardcoreman ***** válasza:

Mi számít életnek:

-sokszorozódik

-energiát ad le/vesz fel a környezetéből

2014. ápr. 1. 11:07
 12/35 Tengor ***** válasza:
#11, nem kötözködésképpen, csak a véleményedre vagyok kíváncsi: a meddők nem szaporodnak, mégis élőnek tekintjük őket.
2014. ápr. 1. 11:10
 13/35 A kérdező kommentje:

egy amőba is osztódik nem szaporodik azaz bele gondolunk egy robot csinálna egy másik robotot az miért természet ellenes?:)ami energiát ad le vesz fel ez meg nem csak élő lényekre igaz szinte mindenre de pl robotnál maradunk akkumlátorja vagy amivel működni fog véges szóval hogy tovább működjön energiát kell felvenni de ettől még nem számít élőnek:)

-élőszervezet ami élet tartalommal rendelkezik

sokat gondolkodtam szerintem ez tesz élővé egy élő lényt:)

2014. ápr. 1. 12:26
 14/35 anonim ***** válasza:

Máig nincs egyértelmű definíció arra, hogy mi az elő. Inkább csak meg van fogalmazva pár kritérium, és akkor tekintünk valamit élőnek, ha ezekből bizonyos számút teljesít. De ezek is elég önkényes kritériumok.

Igazából azért nem lehet definíciót adni, mert nincs semmiféle határ az élő és élettelen anyag között. Mindkettő a természet része, mindkettőre ugyanazok a törvények hatnak. Csak mi akarjuk a kettőt mindenáron megkülönböztetni.

2014. ápr. 1. 21:01
 15/35 Hardcoreman ***** válasza:
Kedves kérdező! Minden élő szervezet a saját sejtjeiből hozza létre másolatát. A gépi robot nem élő, mivel nem tud osztódni a saját alkatrészeiből. Ha készít magából egy másolatot, az még nem számít osztódásnak. Ha pl. van egy értelmes android, az sem számít élőlénynek, csak intelligens lénynek. Szerintem.
2014. ápr. 2. 08:39
 16/35 anonim ***** válasza:
27%

Ahhoz hogy valami élőlénynek számítson, ennek a 7 dolognak érvényesnek kell lennie

-Mozgás

-Táplálkozás

-Légzés(energiafelvétel)

-Kiválasztás

-Szaporodás

-Érzékelés

-Növekedés

Ezek közül a növekvést SEMMIKÉPPEN nem lehet megoldani egy robot esetében.

2014. ápr. 29. 15:43
 17/35 fGhw39-84th ***** válasza:
100%

"Ahhoz hogy valami élőlénynek számítson, ennek a 7 dolognak érvényesnek kell lennie"

Egy csomó élőlény nem mozog és nem is lélegzik. Csakszólok.

2014. ápr. 29. 16:00
 18/35 anonim ***** válasza:

Ezért írtam oda zárójelbe, hogy energiafelvétel.

Minden élőlény mozog valamilyen mértékben, már ha csak sejtszinten nézzük is.

2014. ápr. 29. 16:03
 19/35 fGhw39-84th ***** válasza:

"Ezért írtam oda zárójelbe, hogy energiafelvétel. "

A légzés zárójelben sem jelent energiafelvételt. Miért pont a légzés mögé írtad az energiafelvételt? Miért nem a táplálkozás mögé? Vagy esetleg az érzékelés mögé? :D

"Minden élőlény mozog valamilyen mértékben, már ha csak sejtszinten nézzük is."

Ez nem igaz. Sok baktérium egyátalán nem képes semmilyen mozgásra, a sejten belül diffúzióval jutnak el az anyagok.

2014. ápr. 29. 19:16
 20/35 anonim ***** válasza:

"A légzés zárójelben sem jelent energiafelvételt. Miért pont a légzés mögé írtad az energiafelvételt? Miért nem a táplálkozás mögé? Vagy esetleg az érzékelés mögé? :D"

Könyvből írtam ki, így volt. Írhattam volna mindkettőhöz.

Mondasz egy olyat ami sehogy sem mozog?

2014. ápr. 29. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!