Mi számít életnek?
Ez alatt arra gondolok pl csinálnák egy játékot ahol a szereplőknek saját múltjuk volt, saját döntéseik vannak valódi érzelmeik vannak és jövőjük lenne akkor ők élnének?
Esetleg egy robotot csinálnák aminek ugyan ezek a tulajdonságai lennének. Nemtudtam rá keresni lehet valahol már fent van a kérdés az se biztos a legjobb helyre tettem fel de talán az élet legjobban a természethez kapcsolódik
Mi számít életnek:
-sokszorozódik
-energiát ad le/vesz fel a környezetéből
egy amőba is osztódik nem szaporodik azaz bele gondolunk egy robot csinálna egy másik robotot az miért természet ellenes?:)ami energiát ad le vesz fel ez meg nem csak élő lényekre igaz szinte mindenre de pl robotnál maradunk akkumlátorja vagy amivel működni fog véges szóval hogy tovább működjön energiát kell felvenni de ettől még nem számít élőnek:)
-élőszervezet ami élet tartalommal rendelkezik
sokat gondolkodtam szerintem ez tesz élővé egy élő lényt:)
Máig nincs egyértelmű definíció arra, hogy mi az elő. Inkább csak meg van fogalmazva pár kritérium, és akkor tekintünk valamit élőnek, ha ezekből bizonyos számút teljesít. De ezek is elég önkényes kritériumok.
Igazából azért nem lehet definíciót adni, mert nincs semmiféle határ az élő és élettelen anyag között. Mindkettő a természet része, mindkettőre ugyanazok a törvények hatnak. Csak mi akarjuk a kettőt mindenáron megkülönböztetni.
Ahhoz hogy valami élőlénynek számítson, ennek a 7 dolognak érvényesnek kell lennie
-Mozgás
-Táplálkozás
-Légzés(energiafelvétel)
-Kiválasztás
-Szaporodás
-Érzékelés
-Növekedés
Ezek közül a növekvést SEMMIKÉPPEN nem lehet megoldani egy robot esetében.
"Ahhoz hogy valami élőlénynek számítson, ennek a 7 dolognak érvényesnek kell lennie"
Egy csomó élőlény nem mozog és nem is lélegzik. Csakszólok.
Ezért írtam oda zárójelbe, hogy energiafelvétel.
Minden élőlény mozog valamilyen mértékben, már ha csak sejtszinten nézzük is.
"Ezért írtam oda zárójelbe, hogy energiafelvétel. "
A légzés zárójelben sem jelent energiafelvételt. Miért pont a légzés mögé írtad az energiafelvételt? Miért nem a táplálkozás mögé? Vagy esetleg az érzékelés mögé? :D
"Minden élőlény mozog valamilyen mértékben, már ha csak sejtszinten nézzük is."
Ez nem igaz. Sok baktérium egyátalán nem képes semmilyen mozgásra, a sejten belül diffúzióval jutnak el az anyagok.
"A légzés zárójelben sem jelent energiafelvételt. Miért pont a légzés mögé írtad az energiafelvételt? Miért nem a táplálkozás mögé? Vagy esetleg az érzékelés mögé? :D"
Könyvből írtam ki, így volt. Írhattam volna mindkettőhöz.
Mondasz egy olyat ami sehogy sem mozog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!