Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hova esnénk ha lenne gravitáci...

Hova esnénk ha lenne gravitáció az űrben?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ostoba kérdés.:D De ha lenne gravitáció az űrben (vagyis tudom, hogy van, de úgy értem... ha ugyanúgy működne mint a Földön) akkor örökre csak zuhannánk lefelé a sötétségben?
2014. febr. 28. 12:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
meg csak logikus sem volt. vagy surlodas van a levego kozegellenallasa miatt, vagy megfullad a levego hianya miatt.
2014. febr. 28. 14:22
 12/17 anonim ***** válasza:
25%
És mégis milyen súrlódásról beszélsz te agytröszt?
2014. febr. 28. 14:23
 13/17 anonim ***** válasza:
Súrlódik a sebesség :D:D
2014. febr. 28. 14:27
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
A levegőben ha nincs elegendő oxigén megfulladsz, de ugyanakkor lángra tudsz kapni a légtér surlódása által okozott hőtől. Tehát logikus.
2014. febr. 28. 14:43
 15/17 anonim ***** válasza:

...de az űrben mégis milyen légtértől kapsz lángra? Annyi lenne ott az oxigén?

G.

2014. febr. 28. 14:46
 16/17 anonim ***** válasza:

Nos, először is mint már itt többen írták az űrben is van gravitáció, és akármilyen meglepő pont ugyan úgy működik mint a Földön.

Másodszor, ha van egy m tömegű test és egy másik M tömegű test, akkor a kettejük között fellépő gravitációs erőt a következő képlet határozza meg: F_1,2=-gamma*m*M/(r^2), ahol gamma a gravitációs állandó: ~6,67*10^11 Nm^2/kg^2

3 féle kozmikus sebességet definiálhatunk:

-1. ami ahhoz kell, hogy a Föld körül pályára álljon egy test (alias keringjen körülötte), ha ennél lassabban haladsz a Földhöz képest, akkor visszaesel rá

-2. kozmikus sebesség (avagy a szökési sebesség), ha ezt meghaladó sebességgel haladsz, akkor eltávolodsz a Földtől.

-3. kozmikus sebesség: ha eléred ezt a sebességet, akkor elhagyod a Naprendszert is.

A 3 kozmikus sebesség kiterjeszthető más bolygókra is, pl.: a Plútó (tudom, h lefokozták szegényt, de amikor még én tanultam róla bolygó volt) esetében a Naptól való hatalmas távolsága és a relatív kis tömege miatt a 3. kozmikus sebesség ott kisebb, mint a Plútó szökési sebessége.

A Föld esetében a következő értékek az irányadóak:

1. kv: 7,91km/s

2. kv: 11,19km/s

3. kv: 42,3km/s

Természetesen az értékek változnak a Föld körüli pályán való keringési magassággal, a Föld jelenlegi helyzetével a Naphoz képest, stb...

Remélem kielégítő választ adtam

2014. febr. 28. 15:09
 17/17 anonim válasza:

#5 Oxigén nélkül hogy kap lángra?

Égés feltétele, az oxigén..

2019. szept. 9. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!