Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hova esnénk ha lenne gravitáci...

Hova esnénk ha lenne gravitáció az űrben?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ostoba kérdés.:D De ha lenne gravitáció az űrben (vagyis tudom, hogy van, de úgy értem... ha ugyanúgy működne mint a Földön) akkor örökre csak zuhannánk lefelé a sötétségben?
2014. febr. 28. 12:45
1 2
 1/17 anonim válasza:

Gondolom arra, amerre a gravitácós erő húz.

Hogy meddig zuhannál? Az attól függ.Ha mondjuk egy szilárd felszínű bolygóra 'húzna" a gravitáció, akkor addig, amég el nem éred a felszínét.Egyszerűbben fogalmazva amég bele nem ütközöl valamibe, ami megtart.

2014. febr. 28. 12:48
 2/17 anonim ***** válasza:

Valóban van az űrben, és bármilyen hihetetlen, pont úgy működik, mint ahogy itt, a Földön.

Gravitálni csak tömeggel rendelkező dolog tud. Mindig afelé zuhansz, amely tömeg a legerősebben vonz téged (feltéve, hogy a mozgási energiád nem nagyobb mint ezen tömeg gravitáló hatása). Ha e tömeg felé kezdesz zuhanni, akkor addig zuhansz, míg el nem éred ezt a tömeget (ha más erő nem hat rád közben).

Olyan nincs, hogy a nagy semmi vonz, és örökké csak zuhansz bele a sötétségbe. Vonzani csak valami tud, és ha ez a valami vonz, akkor előbb vagy utóbb össze fogsz ütközni vele.

2014. febr. 28. 12:50
 3/17 anonim ***** válasza:
Egyébként pedig minden tömeggel rendelkező dolog vonz, tehát az Aldebaran csillag is, meg az Androméda köd is, de még a tőlünk 12milliárd fényévnyire lévő névtelen galaxis egyik pislákoló csillaga körül keringő bolygón szaladgáló csirkemutáns frissen pottyantott kakija is pont úgy vonz, mint a Föld. Csak a tömegével és a távolságának négyzetével arányos mértékben kisebb erővel. Ki is számolhatod akár hogy mekkora erővel, vagy hogyan aránylik egymáshoz a Föld és a kakikupac rád kifejtett vonzereje.
2014. febr. 28. 12:59
 4/17 anonim ***** válasza:
61%

Ez nem ostoba kérdés, hanem idióta kérdés.

Az űrben van gravitáció.

Amit meg kérdezel az teljesen értelmetlen.

2014. febr. 28. 13:04
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha úgy működne mint a Földön, és bármilyen messze is legyen amerre húz az erő, előbb porrá égnél minthogy odaérj. A súrlódás és nagy sebesség miatt elég hamar lángrakapnál, arról nem is beszélve, hogy előbb megfulladnál. Hát igen.... szép halál lehet xD
2014. febr. 28. 13:58
 6/17 anonim ***** válasza:

Miért lenne értelmetlen az, amit nem tudunk? Mindenki úgy kezdi, hogy nem tudja. A kérdező talán kissé előreszaladt, hiszen úgy tűnik, nem ismeri a gravitáció minden tulajdonságát. Akkor ezt el kell magyarázni neki. Netán felhívni a figyelmét, hogy vegyen vissza, kezdje újra, kissé hátrábbról.

Attól még senki sem lett okosabb, legfeljebb dühösebb, vagy félénkebb, ha jó lebaltázzák.

2014. febr. 28. 14:01
 7/17 anonim ***** válasza:

a kerdes inkabb arrol arulkodik, hogy alapfogalmakkal sem vagy tisztaban.

az urben (ha messze vagy a gravitacios hatast kifejto tomegektol) egyenes vonalban, egyenletesen mozognal, amig egy masik tomeg gravitacios terebe nem kerulnel, ott aztan a kezdosebessegtol, iranytol fuggoen raesnel vagy parabolapalyan megkerulned.

2014. febr. 28. 14:01
 8/17 anonim ***** válasza:
#5 Te miről beszélsz? :D
2014. febr. 28. 14:07
 9/17 anonim ***** válasza:

#5 vagyok

Csak kifejtettem a véleményemet, nem mondtam hogy komolyan is kell venni, erről nem volt szó. xD

2014. febr. 28. 14:18
 10/17 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem tök logikus volt amit írtam ;)
2014. febr. 28. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!