Hova esnénk ha lenne gravitáció az űrben?
Gondolom arra, amerre a gravitácós erő húz.
Hogy meddig zuhannál? Az attól függ.Ha mondjuk egy szilárd felszínű bolygóra 'húzna" a gravitáció, akkor addig, amég el nem éred a felszínét.Egyszerűbben fogalmazva amég bele nem ütközöl valamibe, ami megtart.
Valóban van az űrben, és bármilyen hihetetlen, pont úgy működik, mint ahogy itt, a Földön.
Gravitálni csak tömeggel rendelkező dolog tud. Mindig afelé zuhansz, amely tömeg a legerősebben vonz téged (feltéve, hogy a mozgási energiád nem nagyobb mint ezen tömeg gravitáló hatása). Ha e tömeg felé kezdesz zuhanni, akkor addig zuhansz, míg el nem éred ezt a tömeget (ha más erő nem hat rád közben).
Olyan nincs, hogy a nagy semmi vonz, és örökké csak zuhansz bele a sötétségbe. Vonzani csak valami tud, és ha ez a valami vonz, akkor előbb vagy utóbb össze fogsz ütközni vele.
Ez nem ostoba kérdés, hanem idióta kérdés.
Az űrben van gravitáció.
Amit meg kérdezel az teljesen értelmetlen.
Miért lenne értelmetlen az, amit nem tudunk? Mindenki úgy kezdi, hogy nem tudja. A kérdező talán kissé előreszaladt, hiszen úgy tűnik, nem ismeri a gravitáció minden tulajdonságát. Akkor ezt el kell magyarázni neki. Netán felhívni a figyelmét, hogy vegyen vissza, kezdje újra, kissé hátrábbról.
Attól még senki sem lett okosabb, legfeljebb dühösebb, vagy félénkebb, ha jó lebaltázzák.
a kerdes inkabb arrol arulkodik, hogy alapfogalmakkal sem vagy tisztaban.
az urben (ha messze vagy a gravitacios hatast kifejto tomegektol) egyenes vonalban, egyenletesen mozognal, amig egy masik tomeg gravitacios terebe nem kerulnel, ott aztan a kezdosebessegtol, iranytol fuggoen raesnel vagy parabolapalyan megkerulned.
#5 vagyok
Csak kifejtettem a véleményemet, nem mondtam hogy komolyan is kell venni, erről nem volt szó. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!