Vannak olyan dolgok a tudomány területén, amelyek jelenleg megmagyarázhatatlanok Isten létének feltételezése nélkül?
Én ezt nem tartom ilyen egyszerűnek.
Amit meg tudunk magyarázni, azt Isten nélkül magyarázzuk meg, mert az nem magyarázat, hogy Isten ilyennek teremtette, és kész.Ez semmire sem válasz, csak elhessegethetjük vele a magyarázat megtalálásából adódó nehézségeket, hiszen kikerüljük vele a munka nehezét.Na de akkor minek tettük fel a kérdést?Ezért nem opció az, hogy megmagyarázunk valamit a legegyszerűbb, de legkevésbé igazolható módon.
Amire még nem tudjuk a válaszokat, arra bárki mondhatja, hogy Isten ilyennek teremtette és kész, kivéve az, aki keresi a magyarázatot.A fentebbiekben leírtam, hogy ez miért nem válasz soha semmire annak, aki keresi a választ és igazolni is szeretné azt.
Ennek ellenére még ez is lehet a válasz, de ezt a tudomány nem fogja kimondani, maximum nyitva hagyja a kérdést.Bár nem hinném, hogy valaha is feltennének egy olyan kérdést, ami miatt egy napon majd azt mondja valaki, hogy leállunk a válasz keresésével.Mert miért is tennék?Hiszen ettől jó a tudomány, hogy mindig keresi a választ.Az viszont gyakorlatilag igazolhatatlan, hogy mert Isten így meg úgy.De talán egyszer valahogyan kiderül, hogy ez a helyes válasz, ha ez a helyes válasz.
Nincsenek. Mindaz, amit a tudomány ismer és elfogad, mind megmagyarázható bármiféle istenség léte nélkül is.
Van pár dolog, amit a tudomány ma még nem tud megmagyarázni. Ilyenek pl. a Világegyetem keletkezése, az élet keletkezése, és hasonlók. Ez persze nem azt jelenti, hogy akkor biztosan egy istenség keze lenne a dologban. Bár ráhúzható ezekre a teremtő erő közbenjárása, de a teremtő erő közbenjárása gyakorlatilag bármire ráhúzható, tehát ha ezt feltételezzük, azzal semmivel sem vagyunk előrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!