Miért kell történelmet tanulni? A társadalom úgysem tanul a hibáiból.
Na állj csak meg.
Történelmet tanulni szerintem is nagyon nagy hülyeség. Ez alatt én azt értem, hogy bemagolni minden dátumot, eseményt. Ez tényleg akkora balpaszság, mintha....... . Na de van az, amikor csak elolvassuk a történelmet, elgondolkodunk rajta, hogy milyen érdekes, és kész. Ezért van értelme, mert valamit csak kell tudni. De amikor azt kérik, hogy minden számot és gondolatot tanulj mrg, az valóban felesleges, mert eddig én csak azokat a dolgokat felejtettem el, amiket megtanultam. Tudtam azon a héten, azt kész. Pl. a világháborúkat is nagyon meg kellett tanuljam, így nem is maradt meg bennem. Úgy éreztem, hogy et szégyen, így utána olvastam (NEM TANULTAM, HANEM ÉRDEKLŐDTEM), és meg is maradt!
Nem az a lényeg, hogy tudd mind elmondani v leírni, aztán ha nem megy, mert KIHAGYTÁL EGY SORT, MÁR TESZI A TANÁR A HIÁNYJELET. Ez kiakaszt. Ha már van valami ami megmaradt, s az alapján el tudod mondani, hogy mi történt, akkor at már egy jó eredmény. NUNCS ÉRTELME KÍVÜLRŐL TUDNI a Római dinasztiákat és azokon belül az összes uralkodót, pedig én meg kellett tanuljam, és mindegyikhez tartozott két szám (mettől meddig uralkodott). Olyan mérges voltam, mint még nem azon a héten.
Tehát van különbség a történelem tanulás, vagy a történelem tanulmányozása között. Tanulmányozni kell, nem kell elfelejreni, de bemagolni, sőt MEGTANULNI sem kell. Nem kell. Nem kell. Nem kell. Tanulja az, akit nagyon érdekel, aki történész. Nekem a töri tanár is PowerPointból tanítja, ő se tudta a dinasztiákat, de én tudjam a következő órára, mi?! Na persze. Az ember tanuljon meg inkább mérlegelni, ne a régi dátumokat hakellhanem!
De facto ez a baj az egész dologgal. Nem érdekel ha lepontoznak, a véleményem melett kitartok! Veni, vidi, VICI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!