A gravitáció változása, vagy a társadalmi jólét felelős az őseink, és a ma élő ember magasságkülönbségéért?
akkor az egerek valami kis aszteroidán fejlődhettek ki, míg a zsiráfok a jupiterről érkeztek, nem?
a gravitáció befolyásolja a magasságot - igen. De a zsiráf erős nyakkal, erős szívvel, meg még néhány trükkel elérte, hogy magasra nőhessen, a nagy gravitáció ellenére is.
A gravitáció csak egy befolyásoló tényező a sok közül. de a gravitáció a földön mindig is állandó volt. (nagyjából)
a dinoszauruszok meg azért voltak nagyok, mert akkor még gyorsabban forgott a föld (tényleg) és a centrifugális erő részben ellensúlyozta a gravitációt.
ide nekem a Nobel-díjat!
A gravitáció változása egész biztos, hogy nem.
A társadalmi jólét... elvileg nem lehetetlen, de én ebben is kételkedek. Gondolod, hogy az USA-ban magasabbak az emberek, mint Afrikában vagy Indiában? Nem hiszem. Az alultápláltság mondjuk biztosan nem kedvez a növekedésnek, de a túlélés és a szaporodás esélyeit is jelentősen rontja.
Én is úgy gondolom, hogy a szexuális szelekció lehet a kulcsa a dolognak. Ha a férfiideál magas, és az, hogy a nők a magas férfiakat tartják szépnek több generáción át változatlan, akkor a magas férfiak nagyobb valószínűséggel tudják továbbadni a génjeiket, emiatt a populáció átlagos magassága megnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!