Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen lenne ez az ember?

Milyen lenne ez az ember?

Figyelt kérdés
Tételezzük fel, hogy élő szervekből, szövetekből össze lehet állítani egy embert, ami élne is. Milyen lenne ez az ember? Olyan, mint mi? Vagy kell a lélek is ahhoz, hogy teljes életet tudjon élni? Milyen lenne egy lélek nélküli ember?
2009. nov. 30. 17:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Namost definiáld légyszives a lelket - tekintve, hogy tudományos definíciója nincs, így nem tudom mit értesz alatta.

A természettudományok szerint amúgy a lélek - feltéve ha létezik- ugyanúgy leírható és elméletben reprodukálható, mint bármi más. Tehát, ha te pontos másolatot állítasz össze egy emberről, az pontosan olyan lesz, mint egy átlag ember.

Továbbá, ha a lélek az ember része, akkor azt nem hagyahtod ki, hiszen te magad állítottad fel azt a kritériumot, hogy embernek kell lennie, ésha a lelket kihagyod, akkor te nem embert csináltál, hanem valami mást.

2009. nov. 30. 18:16
 2/13 A kérdező kommentje:
Ha szerinted nincs lélek, akkor köbö azt a választ vártam volna, hogy csak szervekből összeállítva is gondolkodó-érző lény lesz, tehát ugyanolyan ember mint mi. Nem állítottam fel kritériumnak azt, hogy létezik a lélek. Épp erre lennék kíváncsi, hogy vajon létezik-e a lélek, és ha igen kell-e az élethez, vagy lélek nélkül csak "zombik" lennénk. Csak ezzel a példával szemléletesebb :)
2009. nov. 30. 18:33
 3/13 A kérdező kommentje:
Amúgy a pszichoanalitikusok szerint a lelki készülék részei az id (ösztön én), ego (én) és szuper ego (felettes én). És az id-ben a tantosz (halálösztön) és az érosz (életösztön) folytonos harca megy végbe, ezért, hogy (nagyon egyszerűen fogalmazva) ne legyünk depressziósak, az éroszt még a libidó táplálja, hogy felülkerekedhessen a halálösztönön. Amúgy, hogy mi a lélek, azt nem tudom megmagyarázni. Csak tudom, hogy az a sok sok emberi érzés szerintem a lelkünkből jön. És nem hiszek a lélekvándorlásban stb, csak abban, hogy van egy láthatatlan részünk, ami a lélek. És nem hiszem, hogy halálunk után 21 grammal kevesebbek leszünk...
2009. nov. 30. 18:39
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem teljesen rendes ember lenne. Ha ugyanis a te elképzelésed szerint lenne lélek, akkor azt ki is lehetne venni az emberből, de ilyet nem igazán tudunk.

Meg ugye ha felépítenénk ezt az embert, akkor a lélekben hívők rögtön rávágnák, hogy hát azért él, mert a testrészekből összerakva darabonként lelket is kap. Úgyhogy ez a kísérlet nem oldaná meg a kérdést.

2009. nov. 30. 23:19
 5/13 anonim ***** válasza:
Gondolom ép agyat is kapna (ezzel a lélek ki is pipálva). Emlékekkel. Mikor összeállna, kicsit (nagyon) csodálkozna, hogy miért hízott 20 kilót, miért szőke a haja, miegymás.
2009. dec. 3. 20:02
 6/13 anonim ***** válasza:
a lélektelen ember olyan lenne mint egy robot.Érzéktelen.
2009. dec. 3. 22:42
 7/13 A kérdező kommentje:
Gondolod, hogy a lélek az agy jelenléte miatt van?
2009. dec. 4. 18:32
 8/13 anonim válasza:
apukám ekkora hülyeségeket kérdezni! :D
2009. dec. 9. 09:34
 9/13 anonim ***** válasza:
IGEN!!!!! AZ AGY=LÉLEK.
2009. dec. 12. 17:00
 10/13 A kérdező kommentje:
Ezzel nem feltétlen értek egyet :) Ha gondolod fejtsd ki a véleményed :)
2009. dec. 12. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!