Milyen lenne ez az ember?
Namost definiáld légyszives a lelket - tekintve, hogy tudományos definíciója nincs, így nem tudom mit értesz alatta.
A természettudományok szerint amúgy a lélek - feltéve ha létezik- ugyanúgy leírható és elméletben reprodukálható, mint bármi más. Tehát, ha te pontos másolatot állítasz össze egy emberről, az pontosan olyan lesz, mint egy átlag ember.
Továbbá, ha a lélek az ember része, akkor azt nem hagyahtod ki, hiszen te magad állítottad fel azt a kritériumot, hogy embernek kell lennie, ésha a lelket kihagyod, akkor te nem embert csináltál, hanem valami mást.
2009. nov. 30. 18:16
2/13 A kérdező kommentje:
Ha szerinted nincs lélek, akkor köbö azt a választ vártam volna, hogy csak szervekből összeállítva is gondolkodó-érző lény lesz, tehát ugyanolyan ember mint mi. Nem állítottam fel kritériumnak azt, hogy létezik a lélek. Épp erre lennék kíváncsi, hogy vajon létezik-e a lélek, és ha igen kell-e az élethez, vagy lélek nélkül csak "zombik" lennénk. Csak ezzel a példával szemléletesebb :)
3/13 A kérdező kommentje:
Amúgy a pszichoanalitikusok szerint a lelki készülék részei az id (ösztön én), ego (én) és szuper ego (felettes én). És az id-ben a tantosz (halálösztön) és az érosz (életösztön) folytonos harca megy végbe, ezért, hogy (nagyon egyszerűen fogalmazva) ne legyünk depressziósak, az éroszt még a libidó táplálja, hogy felülkerekedhessen a halálösztönön. Amúgy, hogy mi a lélek, azt nem tudom megmagyarázni. Csak tudom, hogy az a sok sok emberi érzés szerintem a lelkünkből jön. És nem hiszek a lélekvándorlásban stb, csak abban, hogy van egy láthatatlan részünk, ami a lélek. És nem hiszem, hogy halálunk után 21 grammal kevesebbek leszünk...
Szerintem teljesen rendes ember lenne. Ha ugyanis a te elképzelésed szerint lenne lélek, akkor azt ki is lehetne venni az emberből, de ilyet nem igazán tudunk.
Meg ugye ha felépítenénk ezt az embert, akkor a lélekben hívők rögtön rávágnák, hogy hát azért él, mert a testrészekből összerakva darabonként lelket is kap. Úgyhogy ez a kísérlet nem oldaná meg a kérdést.
2009. nov. 30. 23:19
Gondolom ép agyat is kapna (ezzel a lélek ki is pipálva). Emlékekkel. Mikor összeállna, kicsit (nagyon) csodálkozna, hogy miért hízott 20 kilót, miért szőke a haja, miegymás.
2009. dec. 3. 20:02
a lélektelen ember olyan lenne mint egy robot.Érzéktelen.
2009. dec. 3. 22:42
7/13 A kérdező kommentje:
Gondolod, hogy a lélek az agy jelenléte miatt van?
8/13 anonim válasza:
apukám ekkora hülyeségeket kérdezni! :D
2009. dec. 9. 09:34
2009. dec. 12. 17:00
10/13 A kérdező kommentje:
Ezzel nem feltétlen értek egyet :) Ha gondolod fejtsd ki a véleményed :)
Kapcsolódó kérdések: