A vitaminok főzéskör/ sütéskor tényleg tönkre mennek?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy 80°C-on már minden vitamin biztosan tönkremegy az étel készítésekor. Ha ez igaz, akkor vitaminpótlásra csak nyers ételeket ehetünk? Gyümölcsnél és zöldségnél még bevállalom, de pl. májnál és tojásnál?2014. jan. 2. 17:47
1/5 anonim válasza:
Igen, jól érted. A vitaminokat csak „nyers” ételekkel lehet pótolni.
Megjegyzés: a májat és tojást nem a vitamintartalma miatt szeretjük. Ha normálisan eszel, akkor a zöldség és a gyümölcs fedezi a vitaminszükségletedet, de ma már vannak vitamintabletták is a büdös városi embereknek.
2/5 anonim válasza:
Valóban jelentősen csökken a vitaminok stabilitása a hőmérséklet emelésével, de azért az összes közel sem tud elbomlani főzés közben. Tény hogy a zöldségek nyersen a legegészségesebbek, de azért főve is van még bennük bőven vitamin. Ugyanis a bomlás időben nem azonnal játszódik le, az is időigényes mint a legtöbb szerves kémiai reakció. Hacsak nem főzöd reggeltől estig őket, lesz benne vitamin.
3/5 anonim válasza:
Tudom, hogy szabály ellenes, de magyarázza már meg nekem valaki, hogy hogyan képesek egyesek még a vitamin topikba is gyűlöletet beleszőni? Merre tart a világ mi?
4/5 anonim válasza:
Párszor átolvastam de nem értelek :D
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!