Az igaz, hogy a sárgarépából a vitaminok nem maradnak meg a szervezetben, csak ha vajat is eszünk hozzá?
Figyelt kérdés
2013. júl. 9. 10:10
1/6 anonim válasza:
Nem, nem igaz.
Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, tehát a felszívódásához, hasznosításához szükséges a zsír, anélkül tényleg nem ér semmit. De ez nem azt jelenti, hogy a vitaminnal egyidejűleg kell bevinni a zsírt a szervezetbe. Persze előnyös lehet; egy volt tanárnőm is azt javasolta, hogy vajjal együk a répát.
2/6 anonim válasza:
Nyilván vaj helyett más zsíros/olajos dolog is jó, tehát ha a répát eleve egy jó zsíros sült hús mellé eszed, akkor nem kell még plusz vaj is.
3/6 A kérdező kommentje:
Nyersen szoktam, "magában", nagyon szeretem. De akkor ez vitamin szempontból tényleg nem jó :)
2013. júl. 9. 17:58
4/6 anonim válasza:
Az a gond, hogy ha nyers répát eszel, azt nem igazán emészted meg. Így aztán a vitaminok se jutnak be.
Minimum reszeld le, plusz egy kis citrom - de pl. párolva is jó. Vajon párolva :-)
5/6 anonim válasza:
A béta-karotin nem oldódik vízben, és ebből lenne az A-vitamin bennünk. Tehát ehhez a vitaminhoz kell MELLÉ a zsiradék.
6/6 anonim válasza:
A zsírban oldódó vitaminokat valóban azzal jó ha fogyasszuk de erre jó a zsír is. Tehát a főzelékbe vagy levesbe tett sárgarépa épp úgy jó akkor is ha zsírral főzünk vagy olajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!