Szükségesek a gyógyszerek és az oltások? A természetnek nincs válasza mindenre?
Amikor megfázom nem szoktam újabban gyógyszert bevenni, megpróbálom természetes dolgokkal legyűrni.
Szerintem a természetnek mindenre kell, hogy legyen válasza, nem? Minden betegségre, bajra. Elvégre a betegség, a vírus is a természet része, amelynek biztos van egy ellenfele is, hiszen ha nem így lenne, akkor az egyik eluralkodna.
A természetnek mindenre van válasza.
Az általad leírt problémakörre is, pl. az, hogy az oltások és gyógyszerek előtt 8-10 gyereke született egy átlagos parasztcsaládnak, abból kb. 2-3 élte meg a felnőttkort, a többi meghalt, mert nem volt elég erős a szervezetük.
Ja és a várható élettartam is jóval alacsonyabb volt.
Szóval végülis ez a természet válasza a magasabb halandóságra: a nagyobb mértékű szaporodás.
De nem hiszem, hogy olyan örömteli dolog a saját gyerekeidet temetni, szóval inkább a védőoltást és a gyógyszereket választanám ;)
Azért tudja rosszul, mert nem az átlagéletkor növekszik, hanem a születéskor várható élettartam . Az egy teljesen más statisztika, nem számít bele a csecsemőhalál.
Ha megnézed, hogy átlag mikor hal meg egy ember, azt fogod látni, hogy ha túljutott a gyerekkoron, akkor már valószínű, hogy eléri a 60 évet. A 80 sem ritka, és a 100 is előfordul. Na ez az, ami a középkorban nem így volt. Ott a 40 év volt az, ami ma a 60, azaz aki már öreg volt. 45 volt a mai 70, 50 volt a 80, aki 50 fölött élt, arra úgy tekintettek, mint ma a 100 évesre. Köze nincs hozzá a népesség számának, hanem annyi, hogy ma ha lázas vagy, nem dolgozol, a manduládat azonnal kiveszik, a vakbeledet is, ma ha tüdőgyuszid van, megkapod az antibiotikumot, van pénzed fűteni, 45 évesen akinek nincs már saját foga (sokan!) az vehet protkót, az 50-55 éves csontritkulásos beteg nő még 30 évet elvan, ha már nem mozog a térded, akkor adnak 20 évet protézissel.
A középkor nem a csilli-villi lovagokról szólt, mint a filmekben. Az egyik nagy lovagkori csatában 600 (!!!) lovag csapott össze, ez volt egy ország színe-java. Jobbágyból meg százezrek voltak. Azok meg ott murdaltak meg 30 évesen olyan betegségben, amire ma egy Coldrexet megiszol és csókolom, vagy olyanban, amiről már 200 éve nem hallottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!