Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szükségesek a gyógyszerek és...

Szükségesek a gyógyszerek és az oltások? A természetnek nincs válasza mindenre?

Figyelt kérdés

Amikor megfázom nem szoktam újabban gyógyszert bevenni, megpróbálom természetes dolgokkal legyűrni.

Szerintem a természetnek mindenre kell, hogy legyen válasza, nem? Minden betegségre, bajra. Elvégre a betegség, a vírus is a természet része, amelynek biztos van egy ellenfele is, hiszen ha nem így lenne, akkor az egyik eluralkodna.

2013. nov. 6. 23:03
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

A természetnek mindenre van válasza.

Az általad leírt problémakörre is, pl. az, hogy az oltások és gyógyszerek előtt 8-10 gyereke született egy átlagos parasztcsaládnak, abból kb. 2-3 élte meg a felnőttkort, a többi meghalt, mert nem volt elég erős a szervezetük.

Ja és a várható élettartam is jóval alacsonyabb volt.

Szóval végülis ez a természet válasza a magasabb halandóságra: a nagyobb mértékű szaporodás.

De nem hiszem, hogy olyan örömteli dolog a saját gyerekeidet temetni, szóval inkább a védőoltást és a gyógyszereket választanám ;)

2013. nov. 8. 16:38
 32/33 A kérdező kommentje:
Nekem a töritanárom azt mondta, hogy akkor is megélték a 60-70-80 éves kort, ez az "átlag életkor" dolog csak a népesség számával van összefüggésben, és nem azt jelenti, hogy akkoriban mindenki meghalt volna 50 évesen.
2013. nov. 8. 21:09
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért tudja rosszul, mert nem az átlagéletkor növekszik, hanem a születéskor várható élettartam . Az egy teljesen más statisztika, nem számít bele a csecsemőhalál.

Ha megnézed, hogy átlag mikor hal meg egy ember, azt fogod látni, hogy ha túljutott a gyerekkoron, akkor már valószínű, hogy eléri a 60 évet. A 80 sem ritka, és a 100 is előfordul. Na ez az, ami a középkorban nem így volt. Ott a 40 év volt az, ami ma a 60, azaz aki már öreg volt. 45 volt a mai 70, 50 volt a 80, aki 50 fölött élt, arra úgy tekintettek, mint ma a 100 évesre. Köze nincs hozzá a népesség számának, hanem annyi, hogy ma ha lázas vagy, nem dolgozol, a manduládat azonnal kiveszik, a vakbeledet is, ma ha tüdőgyuszid van, megkapod az antibiotikumot, van pénzed fűteni, 45 évesen akinek nincs már saját foga (sokan!) az vehet protkót, az 50-55 éves csontritkulásos beteg nő még 30 évet elvan, ha már nem mozog a térded, akkor adnak 20 évet protézissel.

A középkor nem a csilli-villi lovagokról szólt, mint a filmekben. Az egyik nagy lovagkori csatában 600 (!!!) lovag csapott össze, ez volt egy ország színe-java. Jobbágyból meg százezrek voltak. Azok meg ott murdaltak meg 30 évesen olyan betegségben, amire ma egy Coldrexet megiszol és csókolom, vagy olyanban, amiről már 200 éve nem hallottunk.

2013. nov. 8. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!