Földönkívüliek! Olvastam egy oldalon hogy a tudósok felsorolták hogy milyen anyagok szükségesek az élethez. Pont olyat akarnak máshol ami a földön van, nem?
csak azt nemértem hogy miért földhöz hasonló életet keresgélnek...alapanyaga a víz....lehet hogy van élet e nélkül is ,nem kell mindent megmagyarázni nemde?
aztán persze valószínű hogy már nem egy ember kommunikált velük csak ezek nem túl publikus témák
Folytatás...
Elsösorban a földönkivülieket, Ki...szott nagy radarokkal, rövidhullámú antennákkal keresnek különféle sugárzásokat és adások..pásztázzák az eget. Az földön minden élölény a vizböl jött ki. Az evolúció során kiemelkedtek az állat illetve az ember. A vizbe vannak az egysejtűek és az az élet elsö fázisa. És ha találnak más bolygókon vizet akkor nagy valószinűséggel akkár más éllölényeket is. Ahol van viz pár millió év mulva lehetöleg kifejlödnek az élölények.
ismét..
Valamelyik bolygón "közel" a földhöz találtak szilárd talajú bolygót és vizet. persze jég formájában... csak annyi volt a gond hogy a sugárzástól a felszinre kerültével megyszünik létezni...
Azért a Földhöz hasonló életet keresnek, mert ezt ismerik legjobban. A víz egy jó támpont, ha az van, akkor lehetséges az élet jelenléte is.
Elmélkedtek már azon is, hogy nem szén/víz alapú élet lehetséges-e. A szilíciumról hallottam, hogy hasonló láncokat tud létrehozni, mint a szén, de nem olyan hosszúakat, mert csak gyengébb kötéseket tud létesíteni (vagy vmi ilyesmi :)). És csak azokban az elemekben tudnak gondolkodni, ami a per.rendszerben benne van (mert csak ennyi van elvileg). Szóval még ha a vízhez sem kötnék a keresést, akkor tényleg csak sötétben tapogatóznának. Élet címszó alatt pedig nem emberszerű intelligens lényeket keresnek, hanem baktériumokat meg más mikrobákat.
Azon én is sokszor elgondolkodok, hogy mi van, ha már vkik kapcsolatba léptek velük... De tagadják, hogy ne legyen pánik. Vagy nem léptek kapcsolatba, és vagy azért tagadják, mert tényleg nem, vagy azért hogy ebből összeesküvés elméletet gyártsanak páran, és ezzel foglalkozzanak az emberek. Meg még sok variáció van, de pont ezért nem lehet kikövetkeztetni soha, hogy egy UFO-s hír igaz vagy sem. :) De néha jó rajta agyalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!