Hogyan deriváljam az f (x) =2x függvényt?
Figyelt kérdés
Kerem irjatok le lepesrol lepesre es magyarazatot is meg egy egyszeru kepletet amivel tudok fuggvenyeket derivalni koszonom2013. okt. 3. 12:45
11/12 anonim válasza:
Lehet, hogy ezt valaha megérted. A következőt ismét nem. Az ok: fogalmad sincs, mi az a derivált.
Talán fuss neki még egyszer. Mi is az a differenciálhányados? Mire való? Mi a fizikai és mi a geometriai jelentése? Mit jelent a határérték? Mire való? Mit jelent a függvény differenciálhányadosa? Aztán folytasd, előbb utóbb elér a 2x-hez is. Akkor már sejteni fogod.
12/12 szpeti1991 válasza:
Nem kell ilyen pöffeszkedőnek lenni, kedves utolsó. A deriválást én is úgy kezdtem tanulni gimiben fakton, hogy megtanultuk az alapjelentését meg az alapszabályokat. Később bonyolították, és a pontosabb matematikai hátteret is bemutatták az egyetemen.
De ettől még megkérdezheti, hogy ezt hogyan kell deriválni? Szerintem igen :) A többi már az ő dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!