Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A cukor és az élesztő reakciój...

A cukor és az élesztő reakciója után mennyi idő után jön létre alkohol?

Figyelt kérdés
kb 15 m/m%-os cukoroldat és egy 10 gramm élesztő
2013. szept. 21. 20:06
 1/7 A kérdező kommentje:
az oldat tömege 200 ml :D
2013. szept. 21. 20:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez nem reakció, ez egy biológiai folyamat, sok mindentől függ, hogy milyen gyorsan megy végbe. Például hőmérséklet, egyéb tápanyagok jelenléte, vagy hiánya, pH stb.
2013. szept. 21. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Körülbelül egy hónap.
2013. szept. 21. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy hónap - hat hét körül.
2013. szept. 21. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
Egy hónap elég hogy létrejöjjön, de kevesebb, mint egy százalék lesz, sőt, fél százalék se nagyon. Ha piát készítesz és be is akarsz tőle rúgni, akkor ezzel arányosan több idő kell.
2013. szept. 21. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nem úgy megy, hogy reggel megcukrozod az élesztőt aztán este mindenki berúghat belőle:)
2013. szept. 21. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
15 m/m %-os oldatból kb. 9 V/V% alkohol lesz, de ne hidd, hogy a sima cukros víz kierjed.
2013. szept. 23. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!