Hogyan adagoljam a borélesztőt a meggyborhoz?
Figyelt kérdés
A helyzet az a forrás egyszer már beindult, csak nyilván kevés cukrot tettem bele, (tavaly túl édesre sikerült) és ezért maradt abba a forrás. A lőrén érezhető az alkohol aromája. Az egyik ballonba kiült a borvirág.
Vettem borélesztőt, ennek az adagolása nem egyértelmű nekem. A csomag a szokásos 20g-os kiszerelés, azt írja hogy "élesztés újraindításakor: 40g/hl" elég ezt követni, vagy kevesebb-több kell. Ezt a elsőre bárgyú kérdést azért teszem fel, mert akartam csinálni akác bort, és több verzió szerint is 10g/10 liter (!) élesztő kell. Vagy ekkor azért van szükség ennyire mert az akác a gyümölcsökkel ellentétben nem tudna magától erjedni (még akár lassan is)?
Várom az ÉRTELMES válaszokat!
2012. júl. 18. 11:04
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!