Mi történik ha a pálinkába vagyis a cefréjébe mielőtt a lepárlás megtörtént volna sütőpor kerül?
Figyelt kérdés
Véletlenül a cefrébe élesztő helyett sütőport tettem mert megvolt cserélve a csomagolásuk és nem vettem észre. Arra lennék kiváncsi lehet e valami mellékhatása a lepárlás után,lehet e valami bajunk?2013. júl. 17. 12:40
1/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy mennyi sütőport tettél, és mennyi cefrébe
2/6 A kérdező kommentje:
15 literhez 140 gramm -ot :D
2013. júl. 17. 13:33
3/6 Phoney válasza:
Főzés közben esetleg felhabozhat. Fejből nem tudom, hogy hány fokon aktiválódik a sütőpor, de ha 100 fok alatt nem, akkor egyéb gondot nem nagyon okozhat.
4/6 A kérdező kommentje:
De ha a végén megisszuk a páleszt lehet valami gond? mérgezés stb?
2013. júl. 17. 13:51
5/6 Phoney válasza:
Mérgezés nem, viszont most jut eszembe, hogy szódabikarbónát tartalmaz, az pedig részben semlegesítheti a cefre savtartalmát, és ettől erjedés közben megromolhat.
Ha csökkent a cefre savanyúsága, akkor pótolni kell citrom- vagy kénsavval.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi
:)
2013. júl. 18. 19:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!