Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi történik ha a pálinkába...

Mi történik ha a pálinkába vagyis a cefréjébe mielőtt a lepárlás megtörtént volna sütőpor kerül?

Figyelt kérdés
Véletlenül a cefrébe élesztő helyett sütőport tettem mert megvolt cserélve a csomagolásuk és nem vettem észre. Arra lennék kiváncsi lehet e valami mellékhatása a lepárlás után,lehet e valami bajunk?

2013. júl. 17. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mennyi sütőport tettél, és mennyi cefrébe
2013. júl. 17. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
15 literhez 140 gramm -ot :D
2013. júl. 17. 13:33
 3/6 Phoney ***** válasza:
Főzés közben esetleg felhabozhat. Fejből nem tudom, hogy hány fokon aktiválódik a sütőpor, de ha 100 fok alatt nem, akkor egyéb gondot nem nagyon okozhat.
2013. júl. 17. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
De ha a végén megisszuk a páleszt lehet valami gond? mérgezés stb?
2013. júl. 17. 13:51
 5/6 Phoney ***** válasza:

Mérgezés nem, viszont most jut eszembe, hogy szódabikarbónát tartalmaz, az pedig részben semlegesítheti a cefre savtartalmát, és ettől erjedés közben megromolhat.


Ha csökkent a cefre savanyúsága, akkor pótolni kell citrom- vagy kénsavval.

2013. júl. 17. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi

:)

2013. júl. 18. 19:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!