Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A lepárlás után kb.3 hónapig...

Buga1 kérdése:

A lepárlás után kb.3 hónapig úgymond "levegőztetni" (oxigénnel kell érintkeznie), pihentetni kell a pálinkát, hogy kikerekedjen az íze. Ezt hogyan kéne véghez vinni?

Figyelt kérdés
Az üvegballonra nem tesszük rá a tetejét, vagy csak nem csavarjuk rá tisztára? Mert ha ugyebár nem zárjuk le az üveg száját könnyen előfordulhat, hogy azalatt a 3 hónap alatt szépen megcsappan a pálinka mennyisége, mivel lassan, de biztosan elpárolog. Tehát mi a teendő?

2012. okt. 30. 20:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem , hogy ezt honnan halottad ?

Mert nem levegőztetni kell , hanem pihentetni . A dugót pedig rendesen bele kell nyomni , hogy ne tudjon elpárologni belőle a szesz .

2012. okt. 31. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Például itt is: [link]
2012. nov. 2. 08:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Őszintém megmondva még sose halottam ilyenről pedig nem egyszer főztem pálinkát és mindenkinek ízlett . Akiket ismerek azok se szoktak ilyet csinálni csak pihentetik .
2012. nov. 4. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!