Pálinkafőzők! Lepárlás otthon? (részletek lent)
Két dolog érdekelne: jelent-e problémát, ha 80% fölötti borpárlatra van szükségem, és jelent-e problémát 50% körüli "cefre" lepárlása?
Akár rendes házi lepárlórendszerrel.
Egyszer 80% feletti töménységet csak többszöri lepárlással lehet elérni, persze a hőfokot szigorúan betartva.
Mi az az 50% körüli cefre?A gombák 16% alkoholt tudnak előállítani.
A 80%-os szeszbe áztatni akarok...ezt pedig technikai okokból úgy kell ismét lepárolnom, hogy 50% alá nem hígítom.
Ez természetesen nem cefre, ezért tettem idézőjelbe:)
80% feletti párlatot deflagmatorral, rektifikáló lencsével vagy kolonnával tudsz elérni egy lepárlás alatt, ezek nélkül többszöri lepárlást kell végezni, ami idő és energia.
Ha jól értem, valamilyen aromásított párlatot szeretnél készíteni, ebben az esetben lehetne - ha van - a kolonnába tenni gyümölcsöket, így finomabb lesz az eredmény.
Köszönöm, igazából a házi abszintfőzéssel próbáltam tisztába kerülni, de azóta sokat tanultam a témában.
Üstöm persze azóta sincs... :)
Ha üstöt keresel, őket tudom javasolni: [link]
És ami számodra érdekes lehet az ezek a réz 5-10 literes üstök: [link] trudykft/eshop/6-1-Palinkafozok/61-2-Otthoni-Palinkafozo
Vagy netán még az aromatornyosak, amiknél a tornyot meg tudod tölteni fűszerekkel, vagy aszalványokkal mikor tisztázol.
Azok meg itt vannak: [link] trudykft/eshop/6-1-Palinkafozok/65-2-Aromatornyos-Palinkafozo
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!