Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen kutatási lehetőségekben...

Milyen kutatási lehetőségekben lehet még gondolkodni?

Figyelt kérdés

Lehet a kérdés nem mond sokat, de a lényeg az, hogy középiskolás vagyok, és szeretnék tudományos kutatást végezni (tulajdonképpen egy "versenyszerűségről" van szó). Már vannak elképzeléseim, de természettudomány kategóriában valamilyen kutatási lehetőségeket tudnátok mondani, ami kivitelezhető, és még nem kutatta senki?

Előre is köszönöm :)

2009. okt. 22. 20:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Azért kicsit közelebbit is mondhatnál: Fizika, kémia, biológia?
2009. okt. 22. 21:00
 2/11 A kérdező kommentje:
jajj bocsánat, azt tényleg elfelejtettem írni :$ biológia témában gondolkodom konkrétan :)
2009. okt. 22. 21:05
 3/11 anonim válasza:
De figyi! Ha az embernek van egy jó ötlete azt nem kell elkotyogni a népnek ,úgy nem lesz belőle haszonod , írtad hogy "Már vannak elképzeléseim" ... csak ezért válaszoltam így...
2009. okt. 22. 21:12
 4/11 anonim ***** válasza:

Biológia témakörben csak a DNS jöhet szóba szerintem.

Ha valaki rájönne, hogy miért vannak a DNS-ben nem funkcionáló, inaktív (semmit sem befolyásoló) szakaszok, azt hiszem jövőre megkapná a Nobel díjat.

Sokan azt vallják, itt "üzentek" a minket idetelepítő földönkívüliek nekünk, mert ez maradandóbb a piramisoknál is.

Hát nem tudom, de rajta!

2009. okt. 22. 21:52
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez egyszerű. Azok az üres slotok. User-defined.

Virágokat az öltözőbe.

2009. okt. 22. 21:58
 6/11 anonim ***** válasza:

Biológiából a legtöbb neurodegenratív betegség kialakulása még rejtély. De nem tudom, hogy biológián belül mi érdekel? molekuláris biosz, immunológia, ökológia,...?

Azért az eős, hogy csak a DNS-sel van értelme foglalkozni.

2009. okt. 22. 22:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Célszerű lenne valamilyen szervezett keretek között elkezdeni, mert így akármit mondunk, mire odajutsz, hogy kutathatsz (érettségiig ami van + 3 év) könnyen lehet, hogy már valaki más rájött.

Amúgy hogyan akarsz kutatni a biológián belül? A magam részéről éppen a doktori iskolát nyűvöm az MTA egyik intézetében, igen valószínű, hogy magadtól nem sokra mész majd, hacsak nincsenek millióid, amiket erre szánsz.

Kezdetnek célszerű lenne bekerülni egy egyetemre, elsajátítani az alapokat, letudni a Bsc fokozatot és elég jónak lenni ahhoz, hogy felvegyenek Msc képzésre. Ekkor ha szeretnél, már szakdolgozat, TDK vagy diákkör címén

valódi kutatást végezhetsz valódi kutatóhelyen, azaz kipróbálhatod magadat élesben is. Ez alatt tisztába jöhetsz a saját elhivatottságoddal is, vagyis hogy tényleg ezt akarod -e?

Ha pedig e mellett döntesz, ne aggódj, kutatási témából ne lesz hiány, de ezt úgyis az dönti, el, hogy milyen laborba mész, nyilván azon dolgozol majd, amit ott nyüstölnek.

Ízelítőnek jelentkezhetsz ide is: [link]

2009. okt. 22. 23:22
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, s 21.12-es igazad van ;) Lehet gondolkodnom kellett volna, mielőtt kiírom :D Mindenesetre már "megszületett" az elképzelésem, azért mégegyszer köszönöm a válaszokat :)
2009. okt. 23. 10:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Amíg nem áll mögötted komoly szakmai háttér és tudás (de legalább egy belevaló mentor), addig otthon bohóckodhatsz a borsócsíráztatással, ami nagyon ügyes dolog, de tudományos impaktálás szempontjából az értéke erősen tart a nullához.

Keresd fel egy nagyobb egyetem (ELTE, SOTE, BME, SZIE első körben) megfelelő kutatócsoportját, vágódj be, sajátítsd el az alapokat, utána van esélyed a tudományos életben.

2009. okt. 23. 23:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Pedig ha legalább vázlatosan elmondanád, mit akarsz csinálni, segíthetnénk, hogy ilyen kísérletet végzett -e már valaki. Csak mert frusztráló, ha hosszú ideig szüttyögsz valamin, amiről kiderül, hogy már száz éve leközölték.
2009. okt. 24. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!