Igaz, hogyha egy külföldre költözöm, és nem használom a magyar nyelvet, akkor egy idő után elkezdek az adott nyelven gondolkodni?
Jaj, aki ilyen problémát csinál egy elírásból, az szerintem ne válaszoljon inkább..
Egyébként igen, máshogy gondolkodsz, ha mindig az adott nyelvet hallod körülötted..azt mondják, hogy álmodni és számolni mindig az anyanyelvén fog az ember, de az álmot meg tudom cáfolni, ugyanis nekem már pár hónap után kezdtek átváltani angolra az álmaim.
Simán:p Nem élek külföldön, nem is beszélem rendszeresen a nyelvet, csak angol suliba járok és minden nap van vele kapcsolatom, és már így is néha azon kapom magam hogy angolul gondolkodom és álmodom...:p érdekes, de nagyon szeretem:D
Szerintem nagyon igaz ez az "Ahány nyelv annyi ember" mondás. Rám teljesen igaz:)
Simán.
Én ha hosszabb időt töltök külföldön, már 2 hét után teljesen átállok.
Ha hazajövök akkor viszont azonnal visszazökken minden a rendes kerékvágásba.
Igaz. Én elég régen élek külföldön, és nagyon sokszor álmodom az itteni nyelven. A számolással úgy vagyok, hogy az egyszerűbb dolgokat (összeadás, kivonás) szintén az itteni nyelven végzem, de már egy telefonszámot pl.jobban szeretek visszamondani magamban magyarul, hogy jobban megjegyezzem, vagy gyorsabban leírjam.
Az viszont nem igaz, hogy a nyelvet magát elfelejti az ember! Előfordul, hogy keverem egy kicsit egy-egy "beszólás" erejéig, de aki úgy csinál, mintha teljesen elfelejtette volna azt a nyelvet, amit az iskolában tanult, az megjátsza magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!