Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan tanuljak földrajzot?

Hogyan tanuljak földrajzot?

Figyelt kérdés
Nem vagyok rossz tanuló,csak földrajzból van négyesem...most ìrok egy TZ-t és ha az ötös akkor kitűnő leszek...Ázsiát vettük... Kérlek segìtsetek ,mert nem írtam még egy ötös dogát se ... Esetleg tudtok valami módszert amivel könnyen és gyorsan lehet tanulni.? Pls.

2013. máj. 18. 11:36
 1/9 anonim válasza:
100%
Térképpel :)
2013. máj. 18. 11:52
 2/9 anonim válasza:
100%
Nekünk a tanárunk nagyon a térképet kérdezi minden tz-ben, illetve gazdaság, valamit a földrajzi fogalmakat nagyon tudd! Összesítve mindent tudj Ázsiáról, amit csak tudni kell! Részeit, gazdasági, ipar, stb! :) Sok szerencsét a tz-hez!:)
2013. máj. 18. 11:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi de am esetleg leírnád Ázsia gazdaságát meg ilyesmiket? Fontos mert nagyon sokat hiányoztam versenyek miatt ... Vagy betegség miatt vagy csupán elmaradt a föci óra:(
2013. máj. 18. 12:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Jobban jársz legközelebb, ha a hiányzások miatt kimaradt anyagokat folyamatosan pótolod, nem egyszerre.

Most így jártál, annyit tudsz csinálni, hogy szépen sorban veszed az anyagokat a tankönyvedben (elolvasod, a lényeget kiemeled/aláhúzod, megtanulod; szükség esetén használod a térképet). A tankönyvekben általában kiválóan leírják az összes tudnivalót.

Ha a tanárod külön diktál a füzetbe plusz anyagot, és azt nem kérted el eddig az osztálytársaidtól, akkor gyorsan pótold azt is.

2013. máj. 18. 12:58
 5/9 anonim válasza:
100%
2. vagyok. Olvass el legalább 2-szer minden anyagot, aztán megtudod a gazdasági helyzetét!:) Nem nehéz egyáltalán, (nem rosszindulatból mondom) talán a legegyszerűbb részek ezek az egész leckében! :) Sok sikert a pótláshoz/tanuláshoz!:)
2013. máj. 18. 22:38
 6/9 anonim válasza:
41%
ha egyszer sem írtál ötöst, akkor hogy akarsz ötös lenni év végén?
2013. máj. 19. 12:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Úgy hogy csak TZ-ből nem írtam ötöst ...a többi dogma (kis foga,felelet) mind ötös ...
2013. máj. 19. 19:41
 8/9 anonim válasza:

Olvasd el a könyvet,először csak úgy,mint egy hetilapot,különösebb figyelmet ne fordíts rá,csak fuss végig a szövegen. Olvasd el másodjára is,de akkor már nagyon figyelj a tartalomra,próbáld megjegyezni a lényeget! Emeld ki,húzd alá,jegyzetelj,stb. Illetve a Google-ban is rákereshetsz,a gazdaságról,társadalomról sokmindent megtudhatsz! A térképet is tudd,gondolom van atlaszotok,de ha nincs,ott a Google Earth! :)

A lényeg,hogy lassan olvass,figyelj minden egyes szóra,és értsd amit olvasol,ne csak magolj! Ha kell,egy mondatot olvass el akár 10-szer! Ha érted,akkor mondd fel hangosan,és próbáld meg a saját szavaiddal elmagyarázni,egy kicsit rizsázhatsz is,használd ki a szókincsed bőségét! :) (Feltételezem bő szókincsed van ha kitűnő leszel.)

Sok sikert! :)

2013. máj. 24. 18:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2013. máj. 28. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!