Mi lehetek, ha szeretem a földrajzot? Hol tanuljak tovább?

Figyelt kérdés
2011. júl. 7. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
79%

Melyik részét szereted inkább, a természetföldrajzot vagy a társadalomföldrajzot? Amennyiben a természetföldrajzot, akkor ajánlom a földtudomány alapszakot, ahol rengeteg szakirány közül választhatsz: lehetsz pl geológus, geofizikus, meteorológus, csillagász, térképész. Hátránya (ha ez hátrány), hogy földrajzon kívűl elég erős a matek, fizika és kémia is. Geológián inkább a kémia kell, a többin pedig a fizika és a matek. Társadalomföldrajz viszont nulla, tehát csak kőzetekkel, ásványokkal és a Földdel magával fogsz foglalkozni.

Ha a társadalomföldrajz is érdekel, akkor menj földrajz alapszakra, ott mindenről fogsz tanulni, amiről a középiskolában is. Ellenben kevesebb lehetőséged lesz a továbbiakban, azt hiszem a föci szakon csak két szakirány közül lehet választani, de ebben most nem vagyok teljesen biztos.

2011. júl. 7. 10:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Szinyei Merse Pál Gimnázium biológia tagozat, majd az ELTÉ-n.
2011. júl. 7. 17:11
 3/4 A kérdező kommentje:
a gimnázium már kilőve, mert jövőre érettségizek, de én is az ELTE-n gondolkodtam. Köszi mindkét választ.
2011. júl. 8. 10:50
 4/4 anonim válasza:
0%
orvosi..;)
2011. júl. 10. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!