Mi lehetnék, ha szeretem a történelmet, földrajzot, biológiát, pszichológiát?
Történész, archeológus, geológus, geográfus, biológus, pszichológus, orvos.
De am ettől függetlenül akár bankár vagy tesitanár is lehetsz.
univerzális zseni? :)
Ma már a tudományterületek határai átfedik egymást, interdiszciplináris komparatív előnyökre tehetsz szert! :)
Geológus, geográfus végzettséggel sem sokkal rosszabb az elhelyezkedés lehetősége.
Amúgy történészként "munkanélküliként" is lehet keresni, hogyha tudsz jól írni.
Sok történész szépíróként is megállja a helyét. De ha nem, akkor is kiadhatsz esszéket, tudományos értekezéseket. Nem egy főnyeremény "állás", de meg lehet élni belőle.
@13:24
az archeológus és a régész egy és ugyanaz.
Történelem:régész(de ez ma nem olyan menő)
földrajz:földrajztanár(válassz mellé egy másik szakot is)
biosz:menj egészségügyi suliba és ott választhatsz bőven a szakok közül..:)
pszichológia:pedagógusnak készülők szokták tanulni ezt a tárgyat,én is fogom,ha minden jól sikerül..:)reméljük,dolgozunk érte(: És a pszichológiával pszichológus is lehetnél vagy pszichiáter..de a komplex pszichológia(szakmai alapozó ismereti tantárgy) nagyon nehéz lehet,én olvashattam nyitott kapun erről tankönyvet..majd olvasgass neten te is ilyeneket,ha nem járkáltál nyilt napokra..:) és akkor majd tudsz választani..lehet h már nem fogod annyira szeretni a pszichológiát:O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!