Milyen szakmák valóak nekem? Imádom a földrajzot, a Föld-történetet, meg az általános földrajzot, és a biológia állat, -és növényzet (, , éghajlat") ágát.
Tiszta környezettan. :)
Az ideális szakma számodra Gerald Durell szakmája (természetjáró, kihalófélben levő fajokat gyűjtő, ezek túlélésén dolgozó ember volt) lenne, amivel csak egy a bökkenő: több pénzt emészt fel, mint amennyit hoz a konyhára (egyébként ha érdekel ez a téma Gerald Durell szinte bármelyik gyűjtőutas könyvét ajánlom figyelmedbe: Állatkert a poggyászomban, Részeg erdő, Noé bárkája, Aranydenevérek, rózsaszín galambok, stb.)
Amennyiben a földrajz jobban érdekel a biológiánál, és esetleg pénz is szeretnél keresni vele ajánlom a geodéziát, topográfiát. Ezek a térképkészítéssel, területfelméréssel foglalkozó ágak, és elég sok időt kell tölteni terepen, ahol az ember a természetben lehet, viszont pénzt is lehet vele keresni, ha az ember megtalálja a helyét a világban. Persze ezekhez is kell egy kis adag matek, de a mai világban annyira gépesítve vannak ezek a szakmák is hogy a mateket nagyjából ők végzik helyetted.
Akkor leginkább a földrajz-biológia/környezettan tanár lesz a neked való. Ha tanítani nem akarsz, akkor geográfus, biológus, zoológus, talán még egy környezetmérnöki vagy agrármérnöki is belefér. Mehetsz földtudományi szakra, ott majd szakosodhatsz meteorológusnak, geológusnak, geofizikusnak, térképésznek.
Munkahely és kereset szempontjából az utóbbiak tűnnek jónak,azonban a matekot, kémiát és a fizikát nem tudod elkerülni, de nem leküzdhetetlen akadályok ezek sem. Sőt, én főiskolán és egyetem megszerettem ezeket a tárgyakat, mert elkezdtek érdekelni.
Szerintem földrajz+biológia+kémia = geológia (leginkább).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!