Tudnátok segíteni? 8. osztályos fizika. Elektromágneses indukció, váltakozó áram. (Többi lent. )
Tz-t írunk, és összefoglalásnál a tanár mindig lediktálja a feladatokat csak más mennyiségekkel, számokkal. Az egyik feladatot sehogy se tudom megcsinálni. Valaki leírná a megfejtést, a megoldás folyamatával együtt? Előre is köszönöm!
feladat:
Egy elektromos csengőt 250 V hálózati áramforrásra kapcsolt transzformátorral működtetünk. A szekunder feszültsége 25 V. Mekkora a szekunder tekercsnél mérhető áramerősség, ha a primer körbeli ampermérő 0.5 A erősségű áramot jelez? Mekkora teljesítményű a csengő?
/4 pontos a feladat/
Egyébként leírtam:
1. Meg kell keresni a transzformátor karakterisztikáját (a primer és szekunder feszültség-áram összefüggést) - [link]
2. P = U*I, ezt konkrétan beírtam
3. Gondolom az nem újdonság, hogy az energia megmarad.
Ennyi kell az egészhez.
Amíg az arrogáns visszaszólásodat megírad, akár a feladatot is megoldhattad volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!