Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a válasz ezekre a kérdésekr...

Mi a válasz ezekre a kérdésekre? (téma: elektromágneses indukció, a váltakozó áram. )? Nagyon kéne, köszi.

Figyelt kérdés

1. Minek nevezzük azt az áramforrást, amelynek működése

a) az elektromos áram vegyi hatásán alapul:

b) az elektromágneses indukció jelenségén alapszik?

2.) Az elektromágnest váltakozó feszültségű áramforráshoz kapcsoljuk. Mit tapasztalunk akkor, ha az elektromágnes közelében van

a) a mágnemrúd északi sarka

b) a mágnesrúd déli sarka

c) egy lágyvas

d) egy alumíniumrúd?

3) A transzformátor 170 menetű tekercsét 12V váltakozó feszültégű áramforráshoz kapcsoltuk. A szekunder feszültség 228 V. Mekkora a menetszáma a szekunder tekercsnek?

4.) Igaz/Hamis/Lehetséges

a) a transzformátor alkalmazásával kisebb az energiaveszteség, mint ha transzformálás nélkül vezetnnék az elektromos energiát a felhasználás helyére

b) Nagy feszültség alkalmazásakor nagyobb a fejlődő hő a vezetékekben, mint kisebb feszültség esetén

c)Feltranszformálás előtt kisebb a feszültség mint letranszformálás után a felhasználás helyén

d) A nagy feszültségű távvezeték alkalmazásával növelni lehet az elektromos teljesítményt

5) Az alábbi eszközöket, fogyasztókat a méretezésüknek megfelelő váltakozó feszültségű áramforráshoz kapcsoltuk. Mit tapasztalunk?

a)elektromos vasaló

b)galvanizáló készülék

c)elektromos csengő

d)forgótekercses műszer állandó mágnessel

6) A vetítőgép izzólámpáját 230 V feszültségű áramforráshoz kapcsolt transzformátorral működtetjük. A szekunder feszültég 12 V, az izzólámpán áthaladó áram erőssége 8,3 A. Mekkora a primer tekercsen áthaladó áram erőssége? (hatásfok: 100%)

2009. jún. 1. 16:35
 1/7 A kérdező kommentje:
Mára kéne pls!!
2009. jún. 1. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:

1a galvánelem/akkumlátor

1b dinamó, generátor

2a felváltva vonzás, taszítás

2b ugyanaz

2c vonzás

2d semmit

folyt köv.

2009. jún. 1. 18:00
 3/7 anonim ***** válasza:

folyt.

3 3230

4a igaz

4b hamis

4c passz, de szerintem hamis

4d igaz

5a működik

5b nem működik

5c működik

5d összevissza kalimpál

6 0,433 A

2009. jún. 1. 18:09
 4/7 A kérdező kommentje:
ááá nagyon köcce:d
2009. jún. 1. 19:06
 5/7 A kérdező kommentje:
És a 3mast meg a 6st hogy kell? XD totál nem értem hogy van:S:S
2009. jún. 1. 19:11
 6/7 A kérdező kommentje:
6os megvan , már csak a 3mast nem értem:S
2009. jún. 1. 19:30
 7/7 A kérdező kommentje:
jaaa a 3mas is megvan csak belenéztem a feladatszámot is::D:D köcci naon
2009. jún. 1. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!