Egy konstans sorozatra rámondhatjuk, hogy monoton nő vagy csökken, vagy legalább egy elemének el kell térnie a többitől?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 16. 17:04
1/5 anonim válasza:
Egy konstans sorozat se nem nő se nem csökkent. Nem tudom megérted-e
Itt van ez a 'sorozat'
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 a(n)=1+(n-1)*0
Látsz valami különbséget? Írhatnám holnapig is
Ha egy eleme eltér akkor az már nem szabályos sorozat, és azt nem így deffiniáljuk.
2/5 anonim válasza:
Igen, a definíció alapján konstans sorozat monoton csökkenő és monoton növő is egyben, hiszen mindkét definícióban meg van engedve az egyenlőség. Természetesen a szigorú monotonitás már nem teljesül (ott nincs megengedve az egyenlőség).
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. ápr. 16. 20:26
4/5 A kérdező kommentje:
Első (nem tudom, Te vagy-e a 2. is), nem a felfogásommal van a baj, nem tudom, megérted-e. Tudom, mi az, hogy konstans sorozat, a monotonitása volt számomra kérdéses. A választ köszönöm, de a hangneme sértő, nem vagyok hülye...
2013. ápr. 16. 20:31
5/5 anonim válasza:
Én a második vagyok (aki nem azonos az elsővel). Sajnos sokan osztanak úgy észt ezeken az oldalakon, hogy maguk sincsenek tisztában semmivel, és még pofátlanok is. Ezért jobb, ha az ember minden kérdésének először a tankönyvekben, aztán az interneten próbál meg utána nézni, és csak végső esetben írja ki ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!