Megoldható e az ember örök élete?
nem. De SZERINTEM ÉRTELMETLEN LENNE!!! nagy valószínűnek tartom azt hogy az emberi szervezet elbírná sőt még talán pár évvel többet is talán de annyira elgyengül az emberi szervezet(ebben minden benne van)hogy ritka.lenne viszont azt mondják hogy majd generációk múlva 1 kissé-(magasabb, nyúlottabb, és komolyabb intelligenciával fog rendelkezni
az ember) ha minden igaz..... ennyi
Szerinted bárki örökké akarna élni, tudva, hogy túléli a világegyetemet, egy röpke pillanat sincs az egész téridő megléte neki, a sokezer billió év ami eltelik rajta (már rég nincs akkor már világegyetem, anyag, energia, vagyis annak nevezhető dolog) még mindig összemérhetetlen az előtte álló végtelen (örök) életének hosszához képest.
Tudod, ha megoldható is lenne, nekem nem kéne. Ez a legkevesebb amit mondhatok róla. Szerencsére bizton állíthatom, nem megoldható. De ha mégis, akkor ahhoz képest a pokol kutyafa@a.
Kedves kérdező. Az utolsó kommented nagyon megindító.
Azon gondolkodtál már, hogy vajon minek van ekkora agyunk, ha csak az 1%-át használjuk? Szerintem nem lenne unalmas az örök élet, ha fiatalság is társul hozzá. Rengeteg ismeretanyag van a földön, aminek nagyon kis részét ismerjük meg a mostani életünk során. És ne felejtsük el, hogy idővel elfelejtünk dolgokat. :D Ha pl. megismerted a mamutfenyőt, amit mondjuk úgy 400 évvel ezelőtt ültettél akkor tanulmányozhatod egy másik növény vagy állat vagy akármi más növekedését működését. Lehet, hogy ezek után pár száz év múlva újra az újdonság erejével fog rád hatni a mamutfenyő csodás tűrőképessége.
Énis azokkal értek egyet, akik szerint az örökélet értelmetlen lenne.
Nem tudom, hogy konrkétan hogy gondolod... mondjuk h egyedül csak te lennél hallhatatlan ( ami elég gáz lenne ha belegondolsz... mert pl gyerekek... család... barátok... mindenki meghalna akit valaha szerettél... és lehet h most azt mondod... naés, nagyügy túlélem, lesz majd új család új barátok... de egy idő után sztem marha magányos lennél, és lelkileg sztem tökre összetörnél...)
A másik meg ha pl mindenki hallhatatlan lenne... hát az megint nem lenne jó, mert akk a Föld nem bírná.. ( az emberek túlnépesednek, de háborúk / vírusok már nem ritkíthatnák őket mert meghallni ugye nem lehetne..)
Nemtudom mi az, ami annyira vonzó neked az örökéletben, sztem 80-90 év alatt is lazán lehet olyan életet élni ami többet ér mint a hallhatatlanság... legalábbis nekem nem kéne az tuti :)
De ez csak az én véleményem :)
Amikor az ember képes lesz használni az agyának 100%-át, akkor az ember a csúcsra lép és már csak egy lépés választaná el az isteni hatalomtól.
Az ember képes lenne saját magát újra növeszteni, más lényeket létrehozni saját magából, betegség immunitás, örök élet, teljes körü gondolkodás.
Az ember halhatatlan lenne még akkoris ha a nap felrobbanna és mindent elpusztitana, mert az ember át tudná magát úgy alakítani hogy semmitől ne függjön.
Ha a teljes agyunkat használhatnánk, nem lenne megvalósíthatatlan dolog.
Ez az én véleményem.
Ne felejtsétek el, hogy a kérdést egy XXI. századbeli ember tette fel, az ember biológiai és technikai evolúciójának elején. A lehetőségek csak bővülhetnek.
Kétségtelen, hogy a világegyetem valamennyi élő szervezete adott Nap és bolygó sorsával, sorsssssának élethosszával függ össze.Nem értek egyet azzal, akik értelmetlennek tartják az örök életet. Ha az agy tudati tisztasága megőrizhető - miért is ne - akkor az idők folyamán összegyűlt hatalmas tapasztalathalmazt nem temetik el az örök enyészetnek, hanem csodálatos találmányok, művészeti alkotások forrása lehet.
Nemhiszem, hogy az örökélet valaha is lehetséges lenne, de ha mégis, akkor oda mindenképp az orvostudományon keresztül fog vezetni az út. 2009-ben a telomerek ( meg a szerepük felismeréséért) kaptak orvosi nobeldíjat. [link]
Ha az orvostudomány közelebb jutna ezeknek a működéséhez, akkor az életkort ki lehetne tolni, de örökélet még ígysem hiszem hogy valaha megvalósítható lenne. Mondjuk én nem szeretnék örökéletet, sztem az lenne az egyik legnagyobb büntetés. És ha belegondolsz nem is biztos, hogy van / lenne jogunk beleavatkozni a természet rendjébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!