Mit jelent ez? G-gravitáció
Két test, melyek sem elektromos, sem mágneses állapotban nincsenek, egymásra vonzó erőt gyakorolnak; ezen jelenség neve G.
A vonzó erő arányos a két test tömegével, m1 és m2-vel, s amennyiben a két test méretei a távolságukhoz képest elhanyagolható, fordítva arányos a távolság négyzetével.
A másik mondatot nem értem, főleg annak másik felét.
A választ előre köszönöm.
Az előbb picit elhamarkodtam, a megegyező vonzás félreérthető. A fentit akkor ne vedd figyelembe.
Szóval:
Ha valamely test gravitációs vonzását helyettesíthetjük a test teljes tömegét magába foglaló pont vonzására úgy, hogy a test teljes tömegét magába foglaló pont vonzása ugyan olyan hatást fejtsen ki az egyes pontokra, amilyeneket azokra a test vonzása fejtett ki, akkor az illető pontot a gravitáció középpontjának nevezik.
Na, szóval jól látom, hogy ez az egész lényege?
Így utólag nézve nem is bonyolult az egész, és már az eredeti, régies definíciót is értem.:)
Bár az elég meglepő, hogy az "egy olyan pont"-ot valaki úgy fogalmaz meg, hogy "egy ugyanazon pont".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!