Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy oldatban mászkálnak A...

Ha egy oldatban mászkálnak A és B molekulák, és a kettő össze is kapcsolódhat, mert az energetikailag kedvező, akkor hosszú idő után mi lesz az egyensúly? Mit kell ehhez tudni?

Figyelt kérdés
sűrűség, kötési energia, hőmérséklet, és diffúziós együtthatók? ez elég?

2013. márc. 2. 16:59
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Nem kell magyaráznod, én értem az aktiválási energiát. Az ábrát is láttam, elég világos. Félreértetted, amit legutóbb írtam, de mindegy. Az eredeti kérdésemre szeretnék választ kapni. Az egyensúlyi [A], [B], és [AB] koncentrációkra lenne szükségem, de nem úgy hogy nézd meg K értékét egy táblázatban, nem mérésből kéne, hanem elméletből, ahogy az első válaszoló is mondta ez a szabadenergia függvénye, de a képletet nem írta még le senki. Ha bonyolult, akkor legalább valamilyen közelítésben valaki leírná a képletet?
2013. márc. 3. 21:09
 22/23 Silber ***** válasza:
Kérlek - támaszkodj a többi válaszadóra, elvégre én javítottam ki mindkettőt.
2013. márc. 3. 21:14
 23/23 A kérdező kommentje:
senkire nem tudok támaszkodni, mert nem kaptam válasz egyelőre.
2013. márc. 3. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!