Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Víz túlhevülése?

Víz túlhevülése?

Figyelt kérdés
Hogyan működik a víz túlhevülése? Mitől melegedhet normáls légköri nyomáson 100 fok fölé, anélkül, hogy gőzbuborékképződés indulna meg? Miért segíti a gőzbuborékok képződését mondjuk az edény alján lévő repedés, vagy szennyeződés a vízben? Hogyan lehet, hogy nem kezdődik meg fázisátalakulás? Utána viszont, hirtelen megmozdítva mondjuk az edényt, hirtelen forrás következik be a víz "egészében"?

2013. febr. 12. 20:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Én úgy tudom elképzelni, hogy kell ahhoz egy akármilyen kicsi buborék a víz belsejében, amibe az első molekulák át tudnak menni, majd azt egyre nagyobbra dagasztani. Ha nincs ilyen, akkor hiába mozognak a molekulák nagyon gyorsan, nincs hova "átlépniük", ezért maradnak a folyadék fázisban.
2013. febr. 12. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre már válaszoltak a múltban, keres rá.
2013. febr. 12. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
nem találtam...
2013. febr. 13. 18:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Használd a google-t, kidobja erre az oldalra is, variálj a kereső szavakkal, stb. Nekem elsőre behozta szimplán a szövegedből bemásolva a google-be.
2013. febr. 13. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!